Ciglana Stražilovo obeležava 100 godina proizvodnje cigle u Sremskim Karlovcima

Od strane Ozon
0 komentar

Ciglana Stražilovo – AD POLET IGK, koja je deo NEXE Grupe, proslavila je 100 godina proizvodnje cigle u Sremskim Karlovcima svečanim događanjem za svoje radnike i poslovne partnere. Ova ciglana, koja trenutno zapošljava 104 radnika, uspešno je očuvala svoju tradiciju, modernizovala proizvodnju i unapredila procese.

Foto Ciglana Stražilovo

Ciglana Stražilovo ima velike planove za budućnost, uključujući ulaganje u primarnu preradu u vrednosti od 1,5 miliona evra, kao i u proizvodnu opremu i održavanje. Takođe, planira se izgradnja fotonaponske elektrane kako bi se povećala energetska nezavisnost fabrike, što se uklapa u strategiju NEXE Grupe za zelenu i energetsku tranziciju poslovanja.

Osnovana 1923. godine, Ciglana Stražilovo je postepeno povećavala svoju proizvodnju tokom godina. Danas je najveći proizvođač cigle i prvi proizvođač termo bloka velikog formata u Srbiji. 2003. godine, postala je deo NEXE Grupe, što je omogućilo značajna ulaganja i modernizaciju proizvodnje.

Ivan Ergović, predsednik Uprave NEXE Grupe, istakao je da je NEXE Grupa uložila 17 miliona evra u modernizaciju Ciglane Stražilovo od 2003. godine. Takođe je naglasio da su obavezani da očuvaju tradiciju i unaprede procese kako bi ciglanu pretvorili u modernu fabriku koja pozitivno utiče na lokalnu zajednicu.

Današnji proizvodi Ciglane Stražilovo odražavaju visoke standarde održivosti i zaštite životne sredine. Fabrika se trudi da poboljša energetsku efikasnost i zaštitu životne sredine primenom novih tehnoloških rešenja. Takođe, podržava lokalnu zajednicu kroz razne projekte i saradnju sa lokalnim organizacijama.

Obeležavanje 100 godina proizvodnje cigle u Sremskim Karlovcima predstavlja važan trenutak za Ciglanu Stražilovo i NEXE Grupu, a istovremeno potvrđuje njihovu posvećenost održivosti i kvalitetu proizvoda.

Možda Vam se svidi i