Besplatna pripremna nastava za male maturante

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Ideja koju zajednički realizuju Grad Sremska Mitrovica i Kancelarija za mlade – tri meseca besplatne pripremene nastave za male maturante nastavljena je danas u Osnovnoj školi “Boško Palkovljević Pinki”.

Decu koja pohađaju časove sprskog jezika i kniževnosti danas su obišli predstavnici lokalne samouprave i Kancelarije za mlade.

Prema rečima Vladimira Pavlovića, predsednika Skupštine grada, nastava za maturu je bitna stavka u budžetu svakog roditelja i iz tog razloga je organizovana ova akcija.

– Takođe, veoma je značajno da sva deca imaju jednake šanse prilikom upisa u srednje škole, tako da se nadam da ćemo ovu akciju realizovati i naredne školske godine. Prijavljeno je više od tri stotine dece, nastava se odvija na četiri punkta – u dve škole u Sremskoj Mitrovici, kao i u školama u Laćarku i Mačvanskoj Mitrovici. Trudili smo se da na svaki način što više olakšamo roditeljima koji žive u selima, tako da smo nastojali da napravimo što više punktova – rekao je Vladimir Pavlović.

Možda Vam se svidi i