Besplatan prevoz za mitrovačke penzionere

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA/OZON MEDIA – Penzioneri Grada Sremska Mitrovica imaće pravo na besplatan gradski prevoz, rekao je danas v.d načelnik za saobraćaj i inspekcijske poslove Sremske Mitrovice, Vitomir Obrenčević. To znači da će Grad subvencionisati tu kategoriju stanovništva.

„Kao i prethodne četiri godine nastavljamo sa ovom praksom da penzioneri imaju besplatan prevoz u Sremskoj Mitrovici i u gradskom i u prigradskom prevozu, oslobađaju se obaveza plaćanja. To počinje u januaru i traje godinu dana, svi penzioneri od 65 godina ali i oni koji nisu u penziji a prešli su godine starosti,, rekao je Obrenčević.

Grad Sremska Mitrovica i ove godine je obezbedio besplatne pokazne karte za gradski i prigradski prevoz svojim najstarijim sugrađanima. Bez obzira na to da li su penzioneri ili samo stariji od 65 godina, stariji mitrovčani mogu da dođu do svoje besplatne autobuske karte na jednostavan način.

Penzioneri sa jednom fotografijom, kao za ličnu kartu, i zadnjim čekom od penzije, mogu otići do prevoznika “Sirmiumbus” na autobusku stanicu, gde će dobiti pokaznu kartu za celu 2023. godinu, za gradski i prigradski prevoz putnika.

Trošak koji će penzioneri imati iznosi 200 dinara.

Grad Sremska Mitrovicu treću godinu zaredom vodi brigu o svojim najstarijim sugrađanima, naime GU za saobraćaj, komunalne i inspekcijske poslove donela je odluku početkom januara kojom se oslobađaju od obaveze plaćanja karte za gradske i prigradske prevoze na teritoriji grada u svim zonama za korisnike penzija i lica koja su starija od 65 godina. Pravo lica ostvaruju direktno kod prevoznika Sirmiumbus gde će dobiti dodatne informacije, u periodu pojačane frekvencije putnika radnim danima od 05:00 do 07:00 i od 13:00 do 15:00 časova, navedena lica mogu ostvariti pravo na subvencionisani prevoz odnosno pravo na kupovinu karata u navedenom periodu po subvencionisanim cenama, rekao je vd načelnik GU za saobraćaj , komunalne i inspekcijske poslove, Vitomir Obrenčević.

Možda Vam se svidi i