Beba u autu – podeljeno 218 auto sedišta

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA. U Gradskoj kući Sremske Mitrovice danas je organizovana dodela auto sedišta za bebe koje su rođene u periodu od decembra prošle do prvih četiri meseca ove godine. Ova akcija ima za cilj da obezbedi auto sedišta za sve mitrovačke bebe rođene tokom 2023. godine, u saradnji sa lokalnim Savetom za bezbednost saobraćaja.

Ova inicijativa predstavlja jednu od ključnih mera pronatalitetne politike Grada Sremska Mitrovica, a takođe ima i značajnu ulogu u povećanju zaštite i bezbednosti najmlađih sugrađana – najranjivijih učesnika u saobraćaju.

Auto sedišta koja su dodeljena su univerzalnog tipa, namenjena za sve uzraste dece, od beba koje su starosti samo nekoliko meseci, pa sve do dece koja imaju dvanaest godina ili teže do 36kg. Ovom akcijom se želi obezbediti adekvatna zaštita za svu decu prilikom vožnje i smanjiti rizik od povreda u saobraćajnim nesrećama.

Dodelu auto sedišta su podržali gradski Savet za bezbednost saobraćaja i zamenik gradonačelnice, Petar Samardžić, koji se obratio prisutnima na svečanosti. Nakon toga, prikazan je kratak film o pravilnoj upotrebi auto sedišta, sa posebnim osvrtom na pravilan izbor i postavljanje auto sedišta u skladu sa uzrastom dece.

Možda Vam se svidi i