Apel na vozače: Ostanite sigurni tokom vrućine!

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA. Danas se u Srbiji očekuje izuzetno toplo vreme, stoga Auto-moto savez Srbije upućuje apel svim vozačima da izbegavaju vožnju tokom najtoplijeg dela dana.

Visoke temperature mogu imati ozbiljan uticaj na vozače, što uključuje smanjenu koncentraciju, umor i rizik od dehidracije. Zbog toga je važno da vozači planiraju svoje putovanje tako da veći deo dana provedu u hladu ili zatvorenom prostoru.

Osim toga, vozačima se savetuje da redovno hidriraju tokom vožnje i da prave česte pauze kako bi se osvežili i odmorili od vožnje. Takođe, preporučuje se nošenje zaštitnih sunčanih naočara i primena zaštitne kreme kako bi se zaštitili od štetnih sunčevih zraka.

Pored toga, vozačima se preporučuje i da provere stanje svojih vozila pre puta, kako bi se izbegla mogućnost kvara usled ekstremnih temperatura.

Ukoliko je vožnja neizbežna tokom najtoplijeg dela dana, vozači trebaju da budu posebno oprezni i pažljivi, držeći adekvatno rastojanje između vozila i pridržavajući se saobraćajnih pravila.

Na graničnim prelazima Preševo i Gostun za putnička vozila zadržavanja su oko 20 minuta, dok kamioni na terminalima prelaza Batrovci i Šid imaju zadržavanje od četiri sata, a na Horgošu i Kelebiji tri sata. Naplatne stanice trenutno nemaju zadržavanja.

Auto-moto savez Srbije poziva sve vozače da budu odgovorni i da preduzmu sve neophodne mere kako bi bili sigurni tokom vožnje tokom ovih visokih temperatura. Bezbednost na putu je od suštinskog značaja, stoga planirajte svoje putovanje mudro i budite bezbedni!

Možda Vam se svidi i