Žena propala sa litice kod Ledinačkog jezera

Od strane Ozon
0 komentar

Akcija spasavanja 63-godišnje planinarke koja je danas pala sa litice Ledinačkog jezera, završena je tragično, a telo žene su spasioci Gorske službe spasavanja dovezli do obale. Reč je o N.M, staroj 63 godine.

Spasioci Gorske službe spasavanja (GSS) u saradnji sa vatrogasno spasilačkom jedinicom iz stanice Novi Sad, su sa jezera spustili telo žene u čamac, što je trajalo nešto više od sat vremena, jer je teren strm, a spasioci i vatrogasci morali su i da ga čiste od kamenja, da bi ga transportovali do obale, saopštila je GSS.

U akciji spasavanja učestvovalo je sedam spasilaca Gorske službe iz stanice Novi Sad.

Poziv za akciju spasavanja Gorska služba dobila je danas u prepodnevnim satima, i svi spasioci iz stanice Novi Sad odmah su se uputili na lice mesta.

Kako bismo osigurali što bržu i efikasniju akciju spasavanja spasioci GS S-a pozvali su i vatrogasce iz vatrogasno spasilačke jedinice iz Novog Sada, navela je GSS

Žena je pala jutros sa litice visoke 250 metara na Ledinačkom jezeru, a prema informacijama iz GS S videla je oko 10:45 grupa planinara koji su ih i pozvali.

Ledinačkim jezerom gazduje NP „Fruška gora“, dok je prostor oko jezera u privatnom vlasništvu firme „Kamenolom Rakovac“ i pristup, kao i kupanje su zabranjeni jer je predviđena rekultivacija jezera.

Možda Vam se svidi i