Zbog usklađivanja tranzitnog sistema sa EU došlo do prekida rada na graničnim prelazima

Od strane Ozon
1 komentar

Uprava carine saopštila je da je proces usklađivanja tranzitnog sistema sa EU, zbog koga je došlo do prekida u radu sistema na teretnim terminalima graničnih prelaza, uspešno okončan.

„Tokom dana je planski i privremeno prekinut kompjuterizovani tranzitni sistem NCTS, a radi usklađivanja sa sistemom EU koje sprovode sve evropske carinske administracije“, navodi se u saopštenju.

Oni su istakli da je tokom prekida rada sistema na graničnim prelazima došlo do zastoja u teretnom saobraćaju, kao i da su sada angažovani dodatni carinski službenici kako bi ti zastoji tokom večeri u potpunosti bili otklonjeni.

„Na unutrašnjim ispostavama rad carinskih službenika biće organizovan i tokom sutrašnjeg dana, gde god za to postoji potreba privrede“, dodaje se u saopštenju.

Možda Vam se svidi i

1 komentar

Nenad 26.09.2022. - 10:02 am

Samo komplikacije na granicama, a verovatno će biti još komplikovanije zbog situacije sa ratomu Ukraini i sankcijama. Mali privrednici koji posluju sa inostranstvom moraju da angažuju posrednike, pošto se ne snalaze sa svom tom dokumentacijom i rigoroznim zahtevima. Nema ništa bolje od otvenih granica, štera što se trend kreće unazad i granice postaju sve teže za prelaženje

Komentari su zatvoreni.