Zbirke zadataka za pripremu za malu maturu od danas u prodaji

Od strane Ozon
0 komentar

Zbirke zadataka iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, matematike i za kombinovani test za pripremu osmaka za završni ispit, od danas su u prodaji.

Sve publikacije mogu da se kupe u knjižarama širom Srbije ili pouzećem. Tri zbirke zajedno koštaju 970 dinara, a pojedinačno cena zbirke za srpski ili maternji jezik je 400 dinara, zbirka za matematiku je 290 dinara, a kombinovana zbirka 280 dinara.

Svaka zbirka sadrži po 450 zadataka, raspoređenih na osnovni, srednji i napredni nivo, a dostupne će biti na srpskom i jezicima nacionalnih manjina. Na kraju publikacija nalaze se rešenja.

Zbirke đacima treba da približe model zadataka koji će se naći na završnom ispitu u junu i da im omoguće da samostalno vežbaju i proveravaju znanje, navodi se u saopštenju Prosvetnog pregleda. Za one koji žele da vežbaju zadatke i van ovih zbirki, u prodaji su i testovi sa završnih ispita prethodnih godina. 

Zbirke su zajedničko izdanje Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja i Prosvetnog pregleda. U izradi zadataka učestvovalo je oko 100 nastavnika iz osnovnih, srednjih škola i sa fakulteta, čime je, kažu priređivači publikacija, osiguran kvalitet u svim traženim elementima. 

U Zavodu za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja navode da su recenzenti zadataka i zbirki ugledni stručnjaci u svojim oblastima, što je, naglašavaju, još jedna potvrda kvaliteta tih izdanja.

Možda Vam se svidi i