Završena fiskulturna sala u Sremskoj Mitrovici, nastavlja se na novoj u Mačvanskoj Mitrovici

Od strane Ozon
0 komentar

 Rekonstrukcija fiskulturne sale škole „Jovan Popović“u Sremskoj Mitrovici je završena. Za nekolikomdana biće i svečano predata đacima na korištenje. U starom, rekostruisanom, delu škole, nalaze se prateći kabineti, kao i teretana, sala za fitnes i stoni tenis. Gradonačelnica je još najavila i rekonstrukciju spoljnog košarkaškog terena, tako da ova savremena škola poseduje i jedan moderan sportsko-rekreativni kompleks. 

Sredstva za ove investicije u ukupnom iznosu od 105 miliona dinara, planirana su iz Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine, dok će jedan deo radova finansirati Grad Sremska Mitrovica. 

Najavljena je i izgradnja fiskulturne sale u Mačvanskoj Mitrovici, kao i rekonstrukcija zgrade škole u Zasavici 1, čime Grad Sremska Mitrovica nastavlja sa unapređenjem uslova za obrazovanje Mitrovčana. 

Izgradnja fiskulturne sale u okviru Osnovne škole „Dobrosav Radosavljević Narod“ u Mačvanskoj Mitrovici, prema najavama nadležnih, startovaće u narednih nekoliko dana. U pitanju je projekat čija će vrednost premašiti 430 miliona dinara, a realizovaće se tokom ove, ali i naredne godine.

Osim fiskulturne sale u objektu će biti smeštene još i svlačionice sa toaletima i tuševima za dečake, devojčice i nastavnike/trenere, toalet za osobe sa invaliditetom, sparavarnica, tribine na dva nivoa sa 205 sedećih mesta, zatim kuhinja sa pomoćnim, pratećim prostorijama (magacinskim prostorom, prostorom za pranje sudova…), velika trpezarija kapaciteta 120 stolica, garderober, kabinet za tehničko obrazovanje, prostor za dnevni boravak, stan za domara sa radionicom.

Projekat će biti realizovan dvofazno, siva faza će biti završena do kraja ove godine, a zatim u 2023. će se pristupiti opremanju objekta i parternom uređenju.

Možda Vam se svidi i