Zaposlenima u predškolskim ustanovama jednokratna pomoć od 10.000 dinara

Od strane Ozon
0 komentar

Vlada Srbije je na jućerašnjoj sednici donela odluku o isplati jednokratne novčane pomoći, u iznosu od po 10.000 dinara, zaposlenima u predškolskim ustanovama.

Kako je saopšteno iz Vlade, ta odluka je doneta imajući u vidu da su usled vanrednih okolnosti pandemije, zaposleni u predškolskim ustanovama bili izloženi dodatnom naporu prilikom sprovođenja vaspitno-obrazovnog rada.

Iz Vlade je saopšteno da je usvojen i Akcioni plan za period 2022 – 2024. godine za sprovođenje Programa upravljanja otpadom u Republici Srbiji za period 2022 – 2031. godine.Akcionim planom se, kako je navedeno, dalje unapređuje sistem upravljanja komunalnim otpadom kroz povećanu stopu reciklaže, smanjuje odlaganje biorazgradivog otpada na deponije, uspostavlja sistem održivog upravljanja opasnim i industrijskim otpadom i povećava stopa sakupljanja, ponovne upotrebe i reciklaže posebnih tokova otpada. Takođe, Akcionim planom se pospešuje efikasnije korišćenje resursa, ojačava kapacitet institucija u oblasti upravljanja otpadom i usklađuje regulativa sa propisima Evropske unije, dodaje se u saopštenju Vlade Srbije.

Možda Vam se svidi i