Za sada nema poskupljenja suncokretovog ulja

Od strane Ozon
0 komentar

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da u budžetu Srbije ima dovoljno sredstava da se poljoprivrednicima isplate subvencije koje su dogovorene i da za sada neće biti poskupljenja suncokretovog ulja. Brnabić je rekla da vesti o poskupljenju ulja šire „tajkunski mediji”, nezadovoljni zbog uspešnih dogovora između vlade i predstavnika poljoprivrednih proizvođača.

Zahvalila je poljoprivrednicima na saradnji i spremnosti da se dođe do dogovora, te podsetila na rezultate tih sastanaka.

„Nismo ispunili sve zahteve, jer nikada nije moguće ispuniti sve zahteve, ali našli smo kompromis, a to je cena suncokreta od 73 dinara po kilogramu”, kazala je premijerka za TV Prva. Istakla je da su dogovorene i dodatne subvencije za gorivo od 20 dinara za 50 litara, kako bi se i tu smanjili troškovi proizvodnje poljoprivrednih proizvođača.

Takođe, navela je da će se podići premija za mleko sa 10 na 15 dinara, što će važiti za jedan kvartal u 2022. godini, kada će se ponovo pregovarati i sa mlekarima i sa stočarima, prenosi Tanjug.

Brnabić je ocenila da su dogovori sa poljoprivrednicima obezbedili jedinstvo i unutrašnju stabilnost pred izuzetno teške razgovore predsednika Aleksandra Vučića u Briselu.

Objasnila je da je lično zamolila poljoprivrednike da razgovaraju čitavu noć i da se do rešenja dođe u rekordnom roku, kako ih neko iz inostranstva ne bi zloupotrebio za destabilizaciju zemlje.

Izvor: politika.rs

Možda Vam se svidi i