Za predstojeće praznike četiri neradna dana

Od strane Ozon
0 komentar

Pravoslavci slave Vaskrs 24. aprila, a slobodni dane će biti od petka 22. aprila do narednog ponedeljka (25. aprila). Drugi dan nakon Uskrsa odnosno Uskršnji utorak, biće radni dan, kada će biti slobodni samo oni koji uspeju da povežu Uskrs sa neradnim danima za 1. maj.

Praznik rada je ove godine takođe produženi vikend – naime 30. april pada na subotu, a slobodni dani traju od nedelje, 1. maja do utorka, 3. maja.

Svi koji žele da povežu dva praznika, morali bi da uzmu četiri dana odmora od 26. do 29. aprila, te bi mogli da odmaraju čak 11 dana.

Učenici osnovnih škola imaće prolećni raspust od 22. aprila 2022. do 3. maja, pa će prvi školski dan biti 4. maja.

Međutim, na osnovu školskog kalendara objavljenoj na veb stranici Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja, srednjoškolci će od 26. do 29. aprila da pohađaju nastavu.

Ove godine katolici Uskrs praznuju od 15. do 18. aprila 2022. godine, pa su petak, 15. april, i ponedeljak, 18. april 2022. neradni dani.

Prvi sledeći praznik je Dan pobede koji se proslavlja 9. maja, ali to nije slobodan dan, kao i Vidovdan koji se obeležava 28. juna. Radno se obeležava i Dan sećanja na žrtve u Drugom svetskom ratu 21. oktobra.

Možda Vam se svidi i