Za pet sati četiri prekršajne prijave u vodnom saobraćaju

Od strane Ozon
0 komentar

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Jedinice za bezbednost na rekama, u saradnji sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture – Odeljenjem za inspekcijske poslove bezbednosti plovidbe, u cilju povećanja bezbednosti na rekama sproveli su akciju pojačane kontrole učesnika u vodenom saobraćaju.

Akcija je sprovedena na Dunavu i Savi i pored kontrole i utvrđivanja ispunjenosti uslova za učestvovanje u vodenom saobraćaju, po prvi put je sprovedeno i alkotestiranje vozača plovila.

Tokom petočasovne akcije, pripadnici Jedinice su podneli ukupno četiri prekršajne prijave protiv četiri lica. Jedna osoba je isključena iz saobraćaja zbog upravljanja plovilom pod dejstvom alkohola, protiv dva učesnika podnete su prekršajne prijave zbog upravljanja neregistrovanim plovilom, dok je protiv jedne osobe podneta prijava zbog glisiranja.

Ministarstvo unutrašnjih poslova snažan akcenat daje bezbednosti naših plovnih puteva i na njima, baš kao što to čini i na svim auto-putevima u Srbiji, osigurava bezbednost.

Jedinica za bezbednost na rekama, koja je osnovana decembra prošle godine na inicijativu ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, za deset meseci postojanja odličnim rezultatima opravdala je odluku o potrebi njenog osnivanja, posebno kada je u pitanju sprečavanje krivičnih dela krijumčarenja nafta i naftnih derivata, kao i duvana i duvanskih proizvoda.

Predanim i angažovanim radom Jedinice oduzeto je 70 tona nafte i naftnih derivata, preko 2000 kilograma duvana i preko 220.000 boksova cigareta bez akciznih markica, a kao poseban rezultat izdvaja se rekordna zaplena oko 50 tona cigareta na brodu u luci Prahovo, koja je proizvod zajedničkog rada Jedinice za bezbednost na rekama, Uprave kriminalističke policije i Uprave carina.

Možda Vam se svidi i