Za Natašu- Tokom koncerta prikupili 42 hiljada dinara!

Od strane Ozon
0 komentar

Centar za kulturu „Sirmiumart“ organizovao je koncert „ARTКIDS“ hora i Narodnog orkestra Sirmiumarta pod nazivom „Ima jedan kućerak u Sremu“ u cilju prikupljanja sredstava za Natašu Nedić.

Кoncert je održan u sredu, 30. marta u Pozorištu „Dobrica Milutinović“.

Gradski dečiji hor „Art kids“ je svojim glasovima ulepšao veče, a deca su ujedno bila i glumci i voditelji. Velika sala Pozorišta se pokazala mala da primi sve zainteresovane koji su želeli da vide mlade muzičke virtuoze. Ovaj događaj je humanitarnog karaktera, a sav prikupljeni novac namenjen je za lečenje sugrađanke Nataše Nedić.

Ulaz na koncert je bio besplatan, a Mitrovčani su u postavljenu kutiju ubacivali novac kako bi se pomoglo Nataši.

Kompletan program je organizovao centar za kulturu „Sirmium art“, scenografiju je uradio Milan Kardaš, a Pozorište „Dobrica Milutinović“ ustupilo je salu za ovu humanitarnu akciju.

Nataša Nedić boluje od retkog i veoma agresivnog karcinoma grlića materice, neuroendokrinog tipa. U svetu od ovog tipa karcinoma boluje samo jedan odsto žena. Karcinom je dijagnostikovan u aprilu 2018. godine kada je i prvi put operisana. Nakon operacije primenjena je šestociklusna hemioterapija, a samo četiri meseca nakon završetka poslednjeg ciklusa, u aprilu 2019. godine bolest se vratila na više mesta, između ostalog i na oba plućna krila. Usledila je i druga operacija.

S obzirom da je bolest veoma retka, u Srbiji ne postoji zvaničan protokol hemioterapije za drugu liniju odbrane. Svoju šansu za izlečenje vidi u prihvaćenim i uspešnim kombinacijama lekova koji se koriste u EU i SAD, a koji se ne nalaze na odobrenoj listi lekova Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Srbije za njenu dijagnozu, iako se isti lekovi koriste za druge karcinome.

Stoga je lečenje neophodno nastaviti u privatnoj bolnici. Sredstva su neophodna za medikamente, biološke, hemio, metaboličke, imuno i frekventne terapije, medicinski poptrošni materijal, kao i za dijagnostičke preglede.

Da Nataša porazi opaku bolest! Budimo humani!

Pomozimo Nataši!

Možda Vam se svidi i