Za jedno pre podne 373.00 dinara! Žene iz Kuzmina ponovo prikupile veliku humanitarnu POMOĆ

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U Kuzminu održan humanitarni bazar za Srđana Jovanovića .
Bazar je održan danas u centru Kuzmina, a meštani su kupovali kolače, slane poslastice, igrali tombolu a mališani su uživali u igri sa animatorima.

Tokom humanitarne akcije prikupljavanja dobrovoljnih priloga za izlečenje Srđana postavljena je i kutija u koju su posetioci ostavljali priloge.
Žene iz Kuzmina, Nada Milutinović, Dragana Umetić, Vesna Đantula, Jelena Polić, Sandra Milinković, Dragana Milinković, Bojana Jovanović, Jela Ristić, Biljana Šević, Željka Filipović, Slađana petrović, Nataša Žabić, Jelena Ikići Svetlana Cagarić organizovale su humanitarni bazar, uz pomoć učitelja Zoran Serdara, prikupupljeno je 373.000 dinara.

Kuzminčani se u velikom broju obišli bazar i pomogli da se ova novčana sredstva prikupe.

Sledeća humaanitarna akcija najavljena je za selo Bosut.

Srđan je rođen 07.05.2019. godine u Sremskoj Mitrovici. Dete je iz uredno vođene i kontrolisane trudnoće, ali je rođen prevremeno. Hitno je prebačen na odeljenje neonatologije u Novom Sadu. U inkubatoru je proveo dva meseca.

Srđan je odbijao hranu, reagovao je povraćanjem. Specijalističkim pregledom je utvrđeno da je imao krvarenje u mozgu III stepena i hitno mu je ugrađen VP šant. Nakon više od 60 dana, izašao je iz bolnice svojoj kući, svojoj braći i sestrama.

Sve je delovalo u redu do otprilike kada je bio star 6 meseci. Roditelji su primetili da Srđan ne pomera desnu ruku i nogu. Odlaskom kod lekara ustanovljene su 2 ciste u mozgu, koje su odmah operisane. Srđan se leči od disharmoničnog razvoja, hidrocefalusa, cerebralne paralize i epilepsije. Usledila je rehabilitacija i fizikali tretmani.

Pomaka na bolje gotovo da nema. Srđan je dečak od skoro dve godine koji još uvek nije u stanju da sedi samostalno kamoli nešto više. Da bi napredovao u lečenju potrebno je mnogo rada a za to smo mu potrebni i mi da mu pomognemo svojim donacijama.

Sredstva su mu potrebna za operativne zahvate, specijalističke i kontrolne preglede, fizikalne terapije, za logopedske tretmane, ortopedska pomagala, za banjsko lečenje, laboratorijske analize, za lekove, suplemente kao i za putne troškove i smeštaj.

Za Srđanov korak! Budimo humani!

Pomozimo Srđanu!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 1175 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human1175 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001248402-13

Uplatom na devizni račun: 160600000124861650
IBAN: RS35160600000124861650
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Skeniranjem NBS IPS QR kod-a na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

Možda Vam se svidi i