Vučić: Srbija podržava teritorijalni integritet Ukrajine, neće uvesti sankcije Rusiji

Od strane Ozon
0 komentar

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je da je Srbija privržena poštovanju međunarodnog prava kojim se garantuje pravo na nepovredivost granica Ukrajine, ali i da Srbija neće uvoditi sankcije Rusiji.

„Srbija smatra pogrešnim kršenje teritorijalog integriteta bile koje zemlje, uključujući i Ukrajinu. Srbija pruža punu i princijaplenu podršku poštovanju teritorijalog integriteta Ukrajine i smatra da je očuvanje mira od supštinskog značaja“, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije rekao je da će se „prilikom razmatranja potrebe da se donesu sankcije protiv bilo koje države Srbija rukovoditi isključivo zaštitom svojih vitalnih i ekonomskih interesa“.  „Kao država koja je iskusila sankcije, Srbija smatra da nije njen vitalni inters da uvodi u ovom trenuku sankcije bilo kojoj državi“, rekao je Vućić.

„Iza nas, ali i svih građana Evrope i sveta, su teški dani. Za nas u Srbiji posebno teški iz mnogo razloga. Pred nama nisu nimalo lakši dani. Bili smo suočeni sa brojnim pritiscima, gotovo neskrivenim. Odluku smo, uprkos tome, doneli trezveno, hladne glave, u interesu Srbije i verujemo da poštovanje normi međunarodnog prava, ali i interesa Srbije znači dodatno snaženje naše pozicije u odbrani nacionalnih interesa“, rekao je Vučić.  Zaključak Saveta za nacionalnu bezbednost naći će se i na sednici Vlade Srbije.

Možda Vam se svidi i