Više od 8.600 građana oslobodjeno plaćanja godišnjeg poreza na dohodak građana za 2021. godinu

Od strane Ozon
0 komentar

Poreska uprava uvela je poreske olakšice preduzećima i novoosnovanim privrednim društvima koja se bave inovacijama kako bi im se olakšalo poslovanje.

U cilju privlačenja visokoobrazovanih kadrova iz inostranstva, kao i zadržavanja domaćeg radno aktivnog stanovništva, uvedena je olakšica za lica mlađa od 40 godina u vidu umanjenja obračuna godišnjeg poreza na dohodak građana, navedeno je na sajtu Poreske uprave Srbije.

Kako je rekao Dragan Agatunović, koordinator u Sektoru Poreske uprave za kontrolu, „za 2021. godinu, oko 2.800 lica je ostvarilo pravo na umanjenje obračuna tog poreza, odnosno preko 8.600 lica je praktično oslobođeno plaćanja godišnjeg poreza na dohodak građana“, piše Ekapija.

I poslodavcima koji zasnuju radni odnos sa novozaposlenim ili novonastanjenim licem, takođe su obezbeđene poreske olakšice.

– Olakšica se ostvaruje kroz umanjenje troškova privrednim subjektima kroz smanjenje poreza i doprinosa na zarade osnivača ili novozaposlenih radnika – pojasnio je Agatunović za TV Prva.

Uvođenje poreskih olakšica, između ostalog, predstavlja povećanje konkurentnosti domaće ekonomije, dalji rast i razvoj privrede u celini, kao i privlačenje novih investicija i visokoobrazovanih stranaca.

Izvor: blic.rs

Možda Vam se svidi i