Više od 120 vinarija okupiće se u subotu u Sremskoj Mitrovici

Od strane Ozon
0 komentar

Peti “Vinski park” u Sremskoj Mitrovici održaće se u subotu, 27. avgusta u Gradskom parku. Trajanje manifestacije je od 18 – 24h.

27. avgusta biće održan jubilarni, peti po redi Vinski park u Sremskoj Mitrovici, letnja vinska smotra koja će ove godine ugostiti više od 120 vinarija iz Srbije i regiona. U skladu sa reputacijom Vinskog parka i cele sremske regije, i ove godine očekuje se lepo organizovan i veseo skup vinara i prijatelja vinara koji je za pet godina postojanja izrastao u pravi vinski banket na otvorenom, sa reprezentativnom ponudom vina i odabranih delikatesa.

Zemlja-gost biće Gruzija, a predstaviće se, pored vinara iz Srbije, i kuće iz Slavonije, Istre, Moldavije.U subotu, 27. avgusta biće održan jubilarni, peti po redi Vinski park u Sremskoj Mitrovici, letnja vinska smotra koja će ove godine ugostiti više od 120 vinarija iz Srbije i regiona. U skladu sa reputacijom Vinskog parka i cele sremske regije, i ove godine očekuje se lepo organizovan i veseo skup vinara i prijatelja vinara koji je za pet godina postojanja izrastao u pravi vinski banket na otvorenom, sa reprezentativnom ponudom vina i odabranih delikatesa.

Ove godine, Vinski park ugostiće vinare iz Gruzije, zemlje koja važi za svetsku kolevku vina, a koja je sve prisutnija u medijima i na tržištu kao država koja se vratila svojim vinskim korenima i iz koje dolaze izuzetne etikete vina napravljenih po tehnologijama starim hiljadama godina.

Od 18h do ponoći posetioci mogu da probaju više od 1.000 etiketa vina, a za lakši i prijatniji “tempo” degustacije tu je više od 30 proizvođača hrane koja će se odlično složiti uz vina iz svih regija Srbije, od Palića do juga naše zemlje, iz Slavonije, Moldavije, Istre.

Degustacija vina je besplatna uz kupovinu čaše, a u organizaciji učestvuju Turistička organizacija grada Sremska Mitrovica, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i Grad Sremska Mitrovica.

Cilj ove gastro vinske manifestacije jeste promocija vinske kulture u Sremu i približavanje proizvođača vina njihovim krajnjim potrošačima.
Na festivalu, preko 100 vinarija iz Srbije i regiona predstaviće više od 600 vrhunskih vina.

Možda Vam se svidi i