VIDEO Prva vožnja biciklom deda Radeta (90) bila 62 kilometra, sada je biciklom stigao u Banjaluku

Od strane Ozon
0 komentar

Penzioner iz Šašinaca, Radoslav Ivanović(88) jedan je primera da je u  životu važno prijateljstvo, vedar duh i mnogo volje i snage kako bi život i u doba Korone bio dobar i primer za druge.

Deda Rade, je prešao 62 kilometra kako bi obišao novog najboljeg druga. Njihovo prijateljstvo je počelo u doba Korone i to u Kovid odeljenju bolnice gde su ležali. Deda Rade 14 dana, a njegov drug iz Ilinaca preko 30 dana.

Upitan zašto je krenuo biciklom i kako počinje ova njegova priča, on je ispričao kako se sve desilo i rekao da se iz nevolje mogu stvarati prijateljstva.

Prošle godine, osim posete prijatelju, biciklom je otišao i u Požegu, odakle se uputio do Bačke Palanke, a onda i do Kikinde.

Sada je stigao i do Banja luke. Sremska Mitrovica, Bijeljina, Brčko, Prnjavor, Banjaluka. Јeste daleko, ali kad noge slušaju i u desetoj deceniji, a pedale su decenijama prisan drug, nije teško. Radoslav Ivanović do prijatelja kojeg nije vidio godinama potegnuo je 270 kilometara.

Nije ovo prva dugoprugaška vožnja Radoslava Ivanovića. Već 20 godina vožnja biciklom više je od hobija. Okrećući pedale obišao je Srem, a dolaskom u Banjaluku postavio je lični rekord. 

U Banjaluci će provesti nekoliko dana, pa onda nazad u Šašince. Ovaj put, bicikl će biti prtljag, a Radoslav će odmarati noge kao saputnik u unukovom automobilu.

Možda Vam se svidi i