VIDEO Autobus sa decom iz Srbije prevrnuo se u Bugarskoj: Povređeno 12 putnika, dvoje teže

Od strane Ozon
0 komentar

Autobus sa 49 putnika iz Srbije, od kojih su većina deca, prevrnuo se u Bugarskoj, na auto-putu Trakija.

U autobusu bilo 38 dece i 11 odraslih i da su uspeli da izađu iz vozila kroz prozore koje su morali da razbiju, prenosi Euronews Srbija

Ministarstvo je saopštilo i da su jedno dete i jedna odrasla osoba teže povređeni. Mediji su javili da najmlađi povređeni ima šest godina.  

VIDEO https://fb.watch/eVwW-zMk4X/

Direktor bolnice u Staroj Zagori Jovčo Jovčev rekao je da je kod jednog muškarca neophodna amputacija noge. Teško povređeni muškarac kome će najverovatnije biti amputirana noga je vozač autobusa, javlja portal bg-voice.com. 

Svi povređeni putnici prevezeni su u bolnicu u Staroj Zagori, koja je najbliža mestu nesreće.

Deca su putovala iz Nesebara. Oni su deo folklornog ansambla JU-LIRA. Većina je iz Batajnice. 

„Deca su se vraćala iz letovališta na bugarskoj obali Crnog mora“, naveo je Stanimir Stanev, zamenik glavnog sekretara Ministarstva unutrašnjih poslova. Stanev je naveo da još ne može da komentariše uzroke nesreće, ali je izvesno da je kolovoz bio vlažan.

Prema izjavama očevidaca, autobus je iznenada skrenuo udesno i sleteo u jarak. U nesreći nije učestvovalo drugo vozilo. Ljudi sa privatnim automobilima zaustavljeni na auto-putu pružili su prvu pomoć nastradalima. 

Nesreća se dogodila kod Stare Zagore. Željko Jović, ambasador Srbije u Bugarskoj za Euronews Srbija navodi da su sve bugarske institucije promptno reagovale. Dodao je da će službenici ambasade tokom noći obići povređene. 

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković razgovarao je večeras sa bugarskim kolegom Nikolajem Milkovom o stanju putnika. Kako je saopšteno iz Ministarstva, Milkov je preneo da u udesu nije bilo poginulih i da će porodice povređenih biti kontaktirane.

Možda Vam se svidi i