VIDEO Amira Medunjanin održala koncert za pamćenje na Fruškoj gori

Od strane Ozon
0 komentar

U subotu, 4. juna, na konceru u okviru festivala „Vila”, Amira Medunjanin održala je koncert za pamćenje.

U slavu velike srpske heroine prošlosti, pesnikinje, gitaristkinje, novinarke i borkinje Milice Stojadinović Srpkinje, od 3. do 5. održan je festivala „Vila”, i to u jedinstvenom ambijentu Fruške gore u Vrdniku (Fruške Terme Resort), gde je Milica provela veći deo svog detinjstva.

Od sevdalinki praćenih klasičnim instrumentima, preko popa, do metal muzike – „Vila” u Vrdniku ugostila je gotik vilu Tarju Turunen, vile klasične muzike –  violinistkinju Simon Lamsmu koja je nastupila sa orkestrom Kamerata Novi Sad i violistkinju Tabeu Cimerman, četiri vile koje čine bend Warpaint, Jenny from Ace of Base, ali i regionalne vile Natali Dizdar, Kaliopi, Amiru Medunjanin uz Vojvođanski simfonijski orkestar.

Koncert Amire Medunjanin i Vojvođanskog simfonijskog orkestra održan je u Vrdniku na Fruškoj gori, u okviru festivala ‘Vila’, 4. juna .

Prisutni su maksimalno uživali u vrhunskim interpretacijama i od prvog do posljednjeg trenutka koncerta pevali a aplauz se čuo nakon svake izvedene pjesme. Amira jedna je od najboljih svetskih vokala, a njena interpretacija sevdaha, tradicionalne muzike, ostavlja bez daha.

Više od dve decenije Amira Medunjanin na poseban način peva Sevdalinke, otkrivajući svoja nepresušna melodična blaga i priče koje čuvaju tradiciju, i u kojima se, svi pronalazimo.

Prvi put je nastupila u Novom Sadu 2012. godine u bašti Srednjoškolskog doma, u duetu sa gitaristom Boškom Jovićem. Nakon toga, zahvaljujući Muzičkoj omladini Novog Sada, zajedno su napravili nekoliko programa u kojima je Amira pevala u pratnji raznih kamernih ansambala i na raznim lokacijama u Novom Sadu.

Amira ima pun raspored koncerata širom Evrope, Amerike, Australije i Azije. Često se udubluje u druge žanrove i sarađuje sa brojnim uspešnim muzičarima i ansamblima klasične, džez, ethno i pop muzike.

Možda Vam se svidi i