Veroučitelj organizovao humanitarnu akciju

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA. Deca koja su na lečenju u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici dobila su danas poklone, od đaka mitrovačkih srednjih škola i njihovog veroučitelja.

Veročitelj Stefan Nedić, sa učenicima mitrovačke Gimnazije i Srednje tehničke škole, doneo je danas poklone najmlađim pacijentima koji se leče u Dečijem odeljenju Opšte bolnice Sremska Mitrovica.

Današnjim danom završavaju se dani Svetog velikomučenika Dimitrija, u okviru novembarskih dana, te smo želeli da na ovaj način učinimo humani gest dobročinstva, rekao je veročitelj Stefan Nedić .

„Ozvaničili smo danas i svečani čin Božićnog posta i želimo da podsetimo da i u postu, ali i van njega, treba da pojačamo činjenje dobrih dela i da taj čin bude ustaljen“, rekao je veroučitelj Nedić i dodao da su deci  doneli pakete slaniša i sredstava za ličnu higijenu, kao i školski pribor.

Na poklonima je zahvalila načelnica dečijeg odeljenja bolnice u Sremskoj Mitrovici, dr Ljiljana Bančević i dodala da ovo nije prvi put da veroučitelj organizuje dobrotvorne akcije.

„U bolnici sa oduševljenjem  pratimo konstantantne humane gestove veroučitelja Stefana i divnih đaka našeg grada, zahvalni smo na velikoj pažnji i podršci koju pružaju našim malim pacijentima, uz najbolje želje da se lečenje što pre završi”.

U ovom humanom gestu učestvovali su svi učenici od 1 do 4 razreda Gimnazije, srednjoškolci gimnazije i učenici srednje tehniče škole iz Sremske Mitrovice.

Možda Vam se svidi i