Vedran Samac na Svetkom atletskom takmičenju u Keniji!

Od strane Ozon
0 komentar

Poznati mitrovački bacač koplja Vedran Samac pre nekoliko dana odleteo je za Keniju kako bi predstavljao našu zemlju na Continental Tour Gold, najvrednijem atletskom mitingu.

“U četvrtak sam imao let preko Amsterdama za Nairobi, gde se i održava takmičenje. Takmičenje je Continental Tour Gold series by World Athletics„.
Bio sam ranije dva puta u Južnoafričkoj Republici. Sada sam prvi put u Keniji. Iz Evrope su samo tri takmičara. Konkurencija je jaka, tu je Svetski prvak iz Pekinga, Kenijac Julius Jego, Egipćanin Ihab Abdel Rahman vicešampion sveta, tako da sam ja motivisan za takmičenje. Očekujem da bacim rekord sezone, kao i novi lični rekord, što znači da treba prvo sebe da pobedim, pa ćemo videti šta će tabela konačna pokazati.
Sezona tek počinje, takmičenja su ispred mene, vreme će pokazati. Mesto gde sam smešten je Raj, bukvalno. Nisam jos imao prilike da pogledam grad, biće vremena posle takmičenja, rekao je Vedran za Ozon Media.

Vedran Samac se takmiči sutra u 12:35, što je u Srbiji a 11:35 časova.

Tokom takmičenja Continental Tour Gold series by World Athletics sportisti se takmiče za bodove na svetskoj rang listi. Najbolji svetski sportisti bore se za mesto u finalu Vanda Dajmond Lige u Cirihu.

Možda Vam se svidi i