Vaša srodna duša je neko ko vas leči, a ne neko posle koga vam treba lečenje

Od strane Ozon
0 komentar

To je najjednostavnija činjenica o ljubavi.
Ljubav vas ne bi trebala povrediti, ona bi vas trebala lečiti. Za pravu osobu je uvijek pravi trenutak za vas. Neodlučnost je odluka, a ta je odluka ne.

Ljubav nije teška. Patološko vezivanje je teško, i tuga je teška, i očekivanja su teška. Nesvesni strahovi su teški, a stare traume su teške.
Teško je izgubiti osećaj sigurnosti. Teško je izaći iz zone udobnosti. Teško je suočiti se sa svetom kada ste mislili da ćete se imati nekoga da se oslonite. Teško je shvatiti da ste se izgubili nešto za što ste mislili da vam je pomoglo da pronađete sebe. Teško je imati jednu potencijalnu verziju svoje budućnosti u koju ste najviše uložili.
Ali ljubav nije teška.

Teške su maske koje neko nosi zbog „ljubavi“ i teško je gledati kako one padaju.
U ljubavi se ne raspravlja da li biste trebali biti zajedno. Ljubav vas ne tera da preispitujete vredite li nečijeg vremena. Ljubav vas ne ostavlja da sumnjate u svoje osobine, navike, interese, svoje hirove i male nijanse zbog kojih ste ono što jeste. Zbog ljubavi se ne osećate kao da se morate takmičiti sa nekim drugim. Ljubav vas ne tera da dokažete svoju dobrotu pre nego što je možete primiti od drugoga.

Ljubav je prisutnost, a ne apstrakcija. To nije nešto o čemu morate razmišljati previše, i „kalkulisati“. Oni koje volimo postoje u našem životu u stvarnom vremenu. Ljubav je kada se prisustvo i strast susretnu. Ljubav je kada ona jednostavno jeste – ne u teoriji, ne u nekom budućem datumu, ne u obećanjima, ne u rečima.


Ljubav je iscjeliteljska sila.

Umesto da kritikuju, oni će koristiti blage riječi. Umesto da vas gledaju s visine, oni će vam pomoći da pozitivnije gledate na sebe. Umesto da vas pokušaju popraviti, oni će hodati uz vas dok vi popravljate sebe. Shvatiće što vam se sviđa i što je potrebno i potrudiće se svaki dan vam pokažu dobrotu i zahvalnost i trud. Ne zato što to tražite, ne zato što biste trebali, već zato što je to suživot sa nekim do koga vam je zaista stalo.

Slomljena ljubav nije nešto što morate podneti da biste zaradili nešto bolje. Ljubav je mnogo dublja i mnogo je veća i od samih pogleda i treperenja u srcu. To su dva života koja su satkana zajedno prije nego što iko od vas zaista sazna šta se događa. To je očigledna stvar.

Znate kad ste počeli voleti. Znate kada biste trebali biti s nekim.
Ljubav ne zahteva pregršt svesnih misli – ona je jednostavna činjenica vašeg života, vidljiva svima.
Ona je ono čemu se nadate.
Ona je ono što čekate.

Ona postoji, a vi znate da postoji.
Površina nije toliko bitna, jer ljubav je ono što se događa „ispod površine“. To je nesvestan odgovor jedno na drugo, povezivanje, oblikovanje potpuno novog zajedničkog života.

​Jednog dana shvatićete da je vaša srodna duša vaš životni učitelj, iscjelitelj i partner. Oni su osoba sa kojom ćete do kraja života raditi sve one jednostavne svakodnevne stvari, a da vam ne dosadi. Oni su osoba koja će biti na svakom odmoru uz vas, oni su tu da slave svaku vašu pobedu i smiruju vas kroz svaki gubitak.

I pre nego što upoznate svoju srodnu dušu, upoznaćete mnogo drugih ljubavi, onih koje će vas naučiti većim lekcijama, pokazati vam dublje istine i pomoći vam da se suočite sa svojim najmračnijim tajnama – i onda vas pustiti.

Istina je da je nas ljubav koja nam je namenjens pretvara u ljude kakvi bismo trebali biti.
Ako ste u vezi koja vas više boli nego što vam pomaže, vreme je da pustite.
Vaša srodna duša je neko ko vam pomaže da se izlečite.
Ne neko posle koga vam treba lečenje.

Možda Vam se svidi i