Vanja Vlaović iz Sremske Mitrovice pobednica Novosadskog polumaratona

Od strane Ozon
0 komentar

Pobednici ovogodišnjeg Novosadskog polumaratona, koji je u nedelju održan u glavnom gradu Vojvodine, su Milan Petrović iz Osečine (muška konkurencija) i Vanja Vlaović (ženska konkurencija) iz Sremske Mitrovice.


Drugoplasirani bio je Strahinja Strlić iz Beograda, a trećeplasirani Nemanja Mikavica iz Stare Pazove dok je među ženama na cilj druga utrčala Pančevka Jelena Sarić, a pratila je Aleksandra Burkanović iz Novog Sada.

Polumaraton je tradicionalno startovao i završio se na Trgu slobode, a učestvovalo je preko hiljadu sportista iz zemlje i inostranstva.

Na deonici od deset kilometara najbolji je bio Novosađanin Nebojša Oprijan, a drugi je stigao Britanac Džejms Ines koji trči za somborski atletski klub dok je trećeplasirani bio Dragan Mladenović iz Svilajnca. U ženskoj konkurenciji na 10 kilometara prvo mesto je pripalo Sandri Uzelac iz Beograda, drugo Mini Kosanović iz Inđije, a treće Novosađanki Marici Perišić.

Trku na 5.000 metara najlakše su savladali Beograđani – Filip Milanović, član Atletskog kluba „Crvena zvezda“ u muškoj i Vanja Matić u ženskoj konkurenciji.

U nordijskom pešačenju na 10 kilometara pobedila je Jelena Rogić iz Beograda, a na 5 kilometara Zoe Doronjski iz Novog Sada. U štafetnoj trci učestvovali su pripadnici MUP-a, pa su u muškoj konkurenciji prvo mesto zauzeli članovi Jedinice za zaštitu I obezbeđenje, ispred beogradske i novosadske žandarmerije. U ženskoj štafetnoj trci učestvovale su samo članice Jedinice za zaštitu i obezbeđenje MUP-a Srbije što im je automatski zagarantovalo uspeh.

Pored glavne trke, od 21,097 kilometara, učesnici su imali priliku da trče i kraće staze od 10 i 5 kilometara.

Pratite nas na našoj FacebookInstagram stranici i Twitter nalogu.

Preuzimanje tekstova koje je izvorno objavio www.ozon.rs je slobodno, uz obavezno navođenje izvora i linkovanje ka prenetom tekstu. Preuzimanje fotografija i ilustracija je dozvoljeno samo uz izričito odobrenje autora.

Možda Vam se svidi i