Uspeh hora “Sveti Sava” uz podršku kolektiva i roditelja. Zlato za hor iz Sremske Mitrovice

Od strane Ozon
0 komentar

Ovogodišnja 31. Republička Smotra horova, održana je 22. maja u Karlovačkoj filološkoj gimnaziji. Smotra horova za Hor Osnovne škole „Sveti Sava“ iz Sremske Mitrovice predstavlja krunu rada, gde je hor osvojio zlatno odličje u III kategoriji starijih razreda osnovne škole.

Hor Osnovne škole „Sveti Sava“ okuplja talentovane đake koji imaju ljubav, volju i želju da svoje slobodno vreme iskoriste za umetnost. Zaista, dragoceno je imati takvu decu. U saradnji sa svojom nastavnicom Jelenom Stojaković, dirigentom hora, neguju i razvijaju svoj glas, međusobno slušanje, ljubav prema muzici, nastupima i putovanjima.

Hor je počela da vodi nastavnica Jelena Stojaković 2008. godine, dok su se 2013. prvi put upustili u takmičarske vode. Zalaganje, entuzijazam i angažovanje nastavnice su neosporni.
Uspeh hora Osnovne škole “Sveti Sava”, ne bi bio moguć bez nesebične podrške direktorice škole, Dragane Sretenović koja je, zajedno sa roditeljima, obezbedila uniforme za članove hora i pokazala kontinuirano razumevanje za potrebe dece. Takođe, ne sme se zaboraviti podrška kolektiva, posebno nastavnice srpskog jezika Ljiljane Relić, ljubitelja muzike i horskog pevanja.

Možda Vam se svidi i