Upozorenje RHMZ na tropske vrućine: Dnevne i do 37 stepeni u hladu, i noći će biti paklene

Od strane Ozon
0 komentar

Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ) izdao je jutros najnovije upozorenje na visoku temperaturu za područje Srbije. U njemu se ističe da nas do kraja sedmice čekaju veoma visoke dnevne temperature i tropske noći.

Do kraja sedmice zadržaće se veoma toplo vreme, sa jutarnjom temperaturom u većini mesta od 20 do 25 stepeni (tropske noći) i najvišom dnevnom od 34 do 37 – navodi se u upozorenju koje je objavljeno jutros u 6. 20 časova.

Već jutros u 7 sati u većini mesta u Srbiji temperatura u hladu je bila preko 20 stepeni. Jutros u 7 najtopliji je bio Beograd sa 25 stepeni u hladu. Nakon njega Sremska Mitrovica, Novi Sad, Sombor, Palić i Zrenjanin u kojima je izmereno 23, dok je 22 stepena bilo u Loznici, Kikindi, Negotinu…

Najsvežije je bilo u to vreme u Sjenici u kojoj je živa u termometru pokazivala 11 stepeni.

U Bačkoj, Sremu, Beogradu i Zapadnoj Srbiji danas je na snazi narandžasti meteoalarm, odnosno opasno vreme, dok je u ostatku Srbije na snaži žuti meteoalarm.

UV indeks je visok i vrlo visok, na skali do 11, danas je on u većem delu Srbije 8 i 9.

I u Kragujevcu će biti pretežno sunčano i veoma toplo.

Vetar slab do umeren, istočni i jugoistočni. Jutarnja temperatura kretaće se od 19 do 22 stepena, najviša dnevna temperatura oko 35 °C.

Pratite nas na našoj FacebookInstagram stranici i Twitter nalogu.

Možda Vam se svidi i