Ugovoren izvoz vina iz Srema na kinesko tržište

Od strane Ozon
0 komentar

U Beogradu je potpisan ugovor između kineske kompanije Ningbo i vinarija Mrđanin i Đurđić, obe iz Srema, o izvozu 110.000 boca srpskih vina na kinesko tržište, u vrednosti od 800.000 eura.

Dokument je potpisan u okviru prvog međunarodnog sajma vina „Vinska vizija Otvorenog Balkana” koji je otvoren danas na Beogradskom sajmu i trajaće do 4. septembra.

Potpisivanju su prisustvovali ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović i ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo.

Manifestacija se organizuje pod pokroviteljstvom vlada Republike Srbije, Severne Makedonije i Albanije, a u okviru inicijative „Otvoreni Balkan”.

Kompanija „Ningbo Xiangmiao technology Co.ltd „ poseduje prodavnice u 50 gradova širom Kine za prodaju poznatih i kvalitetnih proizvoda iz Srbije, kao i iz drugih država regiona.

Ta kineska kompanija pokrenula je i platforme za e-trgovinu Srpska prodavnica što je dovelo do značajnog povećanja prodaje srpskih proizvoda u Kini. Planiraju i da početkom novembra 2022 godine u Srbiji promovišu potpuno novu platformu koja će objediniti prodaju srpske vinske industrije na kineskom tržištu .

Svoja vina u Kinu će imati priliku da plasiraju dve vinarije iz Sremskih Karlovaca – Đurđić koja je jedina vinarija tzv. toskanskog tipa na tom području, kao i vinarija Mrđanin koja se već četiri generacije bavi vinogradarstvom i vinarstvom na obroncima Fruške Gore.

Na manifestaciji „Vinska vizija Otvorenog Balkana” učestvuje više od 355 izlagača iz 22 zemlje. Iz Srbije će se predstaviti 169 izlagača, iz Albanije 21, dok iz Severne Makedonije dolazi 44 izlagača.

Ministarstvo poljoprivrede

Možda Vam se svidi i