U Zmajevoj školi-bezbednost pre svega

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Širom sveta poslednja sreda u mesecu februaru obeležava se kao Dan borbe protiv vršnjačkog nasilja poznat kao „Dan ružičastih majica“.

Kako bismo podigli svest o ovom problemu sa kojim se svakodnevno susreće neko od učenika i pružili podršku u rešavanju istog, u sredu, 23. februara, Zmajevci su obukli roza majice. Učenice iz Vršnjačkog tima prošle su kroz sva odeljenja informišući učenike o značaju prevencije vršnjačkog nasilja . Tog dana 6 učenika iz ove škole, kao i koordinator UP i psiholog škole su prisustvovali tribini u amfiteatru Visoke škole strukovnih studija za vaspitače i poslovne informatičare u Sremskoj Mitrovici, sa početkom u 15.00 časova.
Kao jedna od aktivnosti sa ciljem prevencije vršnjačkog nasilja u školi „Jovan Jovanović Zmaj“ je organizovana tribina za učenike, u četvrtak 24. februara, na 5 času , u Svečanoj sali škole na kojoj su prisustvovati po 2 učenika iz svakog odeljenja od 5 do 8 razreda.

Tribina za roditelje organizovana je u petak 25. februara u 16.30 časova, u Svečanoj sali škole na kojoj su prisustvovali i članovi iz Saveta roditelja .
Nosioci aktivnosti su Učenički parlament i Vršnjački tim. Učenice Una Trebovac Ena Boričić, Katarina Tokić ,Anđela Konjević i Anastasija Tokić organizovane, obučene i vođene od strane psihologa škole Ljiljane Dudić i Koordinatora UP Sonje Tucaković, vodile su ove tribine osvetljavajući ovaj problem iz svog đačkog ugla.

Koordinatori UP i VT

Možda Vam se svidi i