U Višem sudu u Sremskoj Mitrovici osuđen otmičar. Otmica zbog materijalne koristi

Od strane Ozon
0 komentar

U Višem sudu u Sremskoj Mitrovici, Milan Beronja (53) iz Novog Slankamena, kojem se sudilo zbog krivičnog dela otmice, osuđen je na 2,5 godine zatvora. Njega je sudsko veće proglasilo krivim za otmicu Duška Grujića (52) iz Rume.
Prema optužnici koju je podiglo VJT u Sremskoj Mitrovici, Beronja se teretio za krivično delo otmice koja se dogodila 14.11.2017 godine u vremenu između 18 i 30 i 19 i 30 časova, ispred porodične kuće Grujića u Rumi, kada je oteo sina Dušana u nameri kako bi izvukao materijanu korist, od porodice čija se firma bavi projektovanjem i inžinjeringom.

Dušan je te večeri bio sa roditeljima u kući i na trenutak je izašao da parkira vozilo u garažu koje je bilo na ulici. Tada mu je prišao muškarac sa fantomkom na glavi, prislonio mu pištolj na slepoočnicu, vezao ruke lisicama, stavio mu kapu na glavu i predstavio se da je policajac koji ga vodi na razgovor u policijsku stanicu 29. novembar u Beograd.- ispričao je naš izvor iz policije koji je vodio istragu.
Kada je ubacio Dušana u automobil, on ga je vozio nekoliko sati a u tom vremenu dao mu je telefon i govorio šta da kaže roditeljima kao i koliko para da spreme za njegov otkup.

Prvo je ta cena bila 50 000 evra, da bi na kraju spustio na 30 000. Otmičar je Dušanovom ocu Stevanu dao instrukcije kada bude poneo novac da tokom vožnje uključuje desni žmigavac kao i da staje na svaku benzinsku pumpu i da na njoj otvara haubu. Kada je shvatio da je provaljen i da mu je policija za tragom, Dušana je vezao sa kanapom preko ramena i ostavio u velikoj plastičnoj cevi, zatim pozvao njegovu majku Mirjanu i rekao da joj se sin nalazi u velikoj kaci kod groblja u Putincima.- kaže naš izvor.
Tako vezan Dušan uspeo je da prevrne veliku plastičnu cev, izvuče se iz nje i u gluvo doba noći krenuo je da traži pomoć po selu. Tek kada je video svetlo u jednoj kući izašli su ljudi i odmah pozvali policiju.
Veštačenjem kanapa i lisica, sa oštećenog pronađeni su DNK tragovi Beronje, koji je u istražnom postupku i tokom sudskog procesa negirao krivicu.

Smiljka Kostić

Možda Vam se svidi i