U Staroj Binguli pregledani meštani, podeljeni paketi pomoći

Od strane Ozon
0 komentar

Danas je u Staroj Binguli sprovedena akcija “Vojni lekar na selu” koja za cilj ima pregled lica koja nemaju zdravstveno osiguranje, lica koja su udaljena od zdravstvenih stanica, obilazak ležećih pacijenata i pomoć u vidu savetovanja.

Ovaj projekat započeo je 2009. godine i do sada je odradjeno 29 akcija. Tokom akcija odradjeno je 1209 pregleda stanovnika i 1168 biohemijskih analiza uzoraka krvi.

Projekat se realizuje u saradnji sa predstavnicima lokalne samouprave, Domom zdravlja i Crvenim krstom grada Sremske Mitrovice.

Ispred grada obratio se zamenik gradonačelnice Petar Samardžić rekao je da pored pregleda stanovništva, ugroženim porodicama biće uručeni paketi pomoći Crvenog krsta.

“Paketi su u vidu osnovnih životnih namirnica koje je pripremio naš Crveni krst, meštani Stare Bingule su srdačno primili sve pripadnike Vojske Srbije kao i nas, ja im se ovim putem zahvaljujem. Mitrovica će da nastavi da sprovodi ovakve akcije.” rekao je Samardžić.

Adil Elhag, direktor Doma Zdravlja naglasio je da ovde ne postoji ambulanta s obzirom na mali broj stanovnika. Svi stanovnici Stare Bingule upućuju se na Divoš.

“Danas radimo osnovne kliničke preglede, preglede krvnog pritiska i šećera, u slučaju potrebe dodatnih pregleda meštane ćemo uputiti u Opštu bolnicu u Sremskoj Mitrovici.

Tatjana Jovančević, sekretar Crvenog krsta zajedno sa svojim timom sa zadovoljstvom su prihvatili ovu akciju.

Jovančević je rekla da će se posetiti samačka i staračka domaćinstva.

Ovim projektom rukovodio je major Nedeljko Nedeljković, načelnik grupe za civilno-vojnu saradnju komande Prve brigade Kopnene vojske.

Možda Vam se svidi i