U Sremskoj Mitrovici potpisano 60 ugovora za realizaciju mera energetske sanacije

Od strane Ozon
0 komentar

Vlasnici kuća i stanova, njih 60 kojima su odobrene subvencije za realizaciju mera energetske sanacije., danas su potpisali ugovore o dodeli bespovratnih sredstava za sufinansiranje mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova. Za ovu namenu Sremska Mitrovica je, u saradnji sa Ministarstvom rudarstva i energetike, izdvojila 7.5 miliona dinara.

Ugovori sa građanima o energetskoj sanaciji kuća i stanova, po osnovu programa energetske sanacije na teritoriji Grada Sremska Mitrovica potpisani su danas.

Kako je rekao Miloš Mišković predsednik Komisije za energetsku sanaciju porodičnih kuća i stanova na teritoriji Grada Sremska Mitrovica, grad Sremska Mitrovica već dugo godina za redom sufinansira mere energetske sanacije za kuće i stanove. – Danas je potpisano 60 ugovora, ugovore su potpisali oni koji su ispunili sve uslove. Grad Sremska Mitrovica zajedno sa Ministarstvom rudarstva i energetike obezbedili su sedam ipo miliona. U planu je da se raspiše još jedan poziv za ugradnju solarnih panela do kraja ove godine.

”Pozdravljam ovu izvanrednu akciju grada, naše kuće su radjene pre 30-40 godina od materijala koji su tada bili aktuelni i najbolji. Vremenom drvo se osuši i zavese počnu da drmaju, povećala mi se potrošnja energije, sa ovim ćemo mnogo uštedeti.” rekao je Balašćak Miroslav iz Laćarka.

Možda Vam se svidi i