U Sremskoj Mitrovici mogući kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom

Od strane Ozon
0 komentar

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno, toplo i nestabilno sa smenom sunčanih intervala i kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom, uz najnižu temperaturu od 13 do 20, a najvišu od 30 do 33 stepena.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u brdsko-planinskim predelima ponegde se očekuje i nepogoda sa jakim pljuskom, gradom i olujnim vetrom. Vetar slab i umeren, pretežno zapadni i severozapadni.

U Sremskoj Mitrovici danas promenljivo oblačno i toplo sa sunčanim intervalima. U vremenu od 18 do 20 časova mogući kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom. Vetar slab, pretežno zapadni i severozapadni, u zoni pljuska pojačan.

Najniža temperatura u iznosiće oko 16, a najviša oko 30 stepena.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do 2. jula, nestabilno vreme uz smenu sunčanih intervala i pljuskova sa grmljavinom očekuje se još u nedelju (26.06.), osim na severozapadu Srbije gde će biti pretežno sunčano.

Narednu sedmicu zatim će obeležiti pretežno sunčano i veoma toplo vreme u svim krajevima, naročito od srede (29.06.), kada će maksimalne temperature preći 35 stepeni.

Pojava izolovanog pljuska biće moguća samo još u ponedeljak i utorak na istoku Srbije i u planinskim predelima.

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da se posle podne i uveče u brdsko-planinskim predelima očekuje lokalna pojava jakog pljuska sa gradom, olujnim vetrom i količinom padavina većom od 20 mm za kratko vreme.

Najveća verovatnoća za nepogode je na jugozapadu, jugu i jugoistoku Srbije, objavljeno je rano jutros na sajtu RHMZ.

Možda Vam se svidi i