STIGLI RAČUNI ZA VODU Građani se masovno žale, šta je uzrok

Od strane Ozon
0 komentar

Veliki broj građana danas je dobio, po njihovom mišljenju “nenormalan” račun za vodu od gradskog vodovodnog preduzeća.

Mnogi Mitrovčani se žale zbog visokih iznosa na računima za vodu. Potrošači su zbog toga pozvali našu redakciju ili krenuli da reklamiraju račune u  JKP „Vodovod „.

Čitači vodomera očitavali su potrošnju Mitrovačkih domaćinstava za proteklu godinu. Direktor vodovodnog preduzeća kaže da su računi veći zbog očitavanja vodomera. Decembarski računi su bili manji, pa oni koji su u protekla dva meseca manje platili, sada će platiti viši račun, dok oni koji su više platili u protekla dva meseca, sada će imati nešto niži račun.

“S obzirom da imamo 30 hiljada domaćinstva, greška može da se desi, ali retko. Oni koji smatraju da račun nije ispravan treba da se obrate u JKP “Vodovod” i ulože reklamaciju.

Nekima od sugrađana iznosi za utrošenu vodu na najnovijim računima su više nego duplo uvećani.

Razlog ogromnih računa kod nekih sugrađana može biti i da im je pukla neka cev ili je vodomer pokvaren. Zato se i treba žaliti i proveriti šta se dešava.

 “Sad sam reklamirao račun od nekih 3.000 dinara, jer redovno plaćam račune. Dobio sam objašnjenje da mi je račun uvećan jer nije očitavan vodomer u decembru i januaru, predložili su mi da proverim vodomer i sam. To ću i da uradim. Ako nije očitavano onda je to u redu račun. Problem je što mi je sada ovo velika stavka za plaćanje”, kaže jedan naš sugrađanin. 

Druga sugrađanka koja je reklamirala račun od 9.000 dinara, kaže da se ispostavilo da prenosi dug dve godine za redom. “Definitivno po listingu koji sam dobila, nisam plaćala redovno račune. Moram više voditi računa, mala je stavka mesečna, nešto preko 600 dinara, ali kad ne plaćaš i očitaju ti vodomer, onda se šokiraš”.

Ipak za mnoge su računi normalni, uvećani kao i svake godine nakon očitavanja vodomera. “Kod mene nema iznenađenja. Račun je normalan”.

U svakom slučaju, građani koji sumnjaju da su im računi enormno povećani ili da je došlo do greške prilikom obračuna, mogu sami da očitaju svoje vodomere i da prijave problem na šalterima preduzeća JKP “Vodovod”.

Podsetimo, od februara potrošnja vode poskupljuje, pa će martovski računi biti uvećani za 10 dinara.

Možda Vam se svidi i