U okviru “EU GREEN WEEK”, JKP “Komunalije” iz Sremske Mitrovice realizovaće niz aktivnosti kojima se pokreće projekat “Odvajanje kućnog otpada”. Projekat se realizuje u saradnji sa ambasadom Švedske u Republici Srbiji kao i Ministarstvom za zaštitu životne sredine.

O toku ovog projekta kao i o njegovim ciljevima danas je u Gradskoj kući govorila Tamara Milković, referent za odnose sa javnošću JKP “Komunalije”.

“Naš grad će 30. maja biti počastvovan da započne manifestaciju ”Zelena nedelja“. Sremska Mitrovica je odabrana kao jedan od najuspešnijih gradova primarne separacije i iz ovog razloga ovom manifestacijom će se i otvoriti projekat na teritoriji Srbije, u 17 opština, u pitanju je ”Odvajanje kućnog otpada“ pod  sloganom ”ODVAJAMO“. Imamo veliku čast, tog dana će nas počastvovati delegacija EU, ambasador, ambasada Kraljevine Švedske, Ministarstvo zaštite životne sredine i Ministarstvo finansija. Manifestacija je bazirana na igrama za decu, svake godine organizujemo igre za učenike osnovnih škola, pozivamo sve sugrađane da tog dana od 11. časova dođu i vide koliko se sama deca interesuju”. rekla je Milković.

Investicijom Evropske unije u Sremskoj Mitrovici obezbeđeno je:

2 vozila za prikupljanje odvojenog otpada

7521. plavih kanti za individualna domaćinstva za odvajanje reciklažnog otpada

133 kontejnera za odlaganje papira, plastike i metala

112 kontejnera za sakupljanje stakla

Projekat je finansiran od strane Kraljevine Švedske dok su partneri Grad Sremska Mitrovica, JKP „Komunalije“ i Regionalna deponija „Srem – Mačva“.

Cilj je smanjivanje otpada koji trajno završava na deponiji.

Možda Vam se svidi i

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Get started with your account

to save your favourite homes and more

Sign up with email

Get started with your account

to save your favourite homes and more

By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
Powered by Estatik