Sremska Mitrovica obeležila Svetski dan civilne zaštite

Od strane Ozon
0 komentar

Svetski dan civilne zaštite se svečano obeležava u celom svetu od 1990. godine, odlukom Generalne skupštine Medjunarodne organizacije civilne zaštite (ICDO) sa ciljem ukazivanja na vitalni značaj i ulogu sistema civilne zaštite u slučaju nesreća, katastrofa i suočavanja sa njima, takodje na ovaj dan odaje se priznanje za njihove napore, podvige i žrtve.

Danas su na Trgu Ćire Milekića program sproveli Odeljenje za vanredne situacije Sremske Mitrovice i Crveni Krst Sremske Mitrovice.

Zamenik komadanta Gradskog štaba za vanredne situacije Petar Samardžić rekao je da u poslednjih nekoliko godina civilna zaštita dobija na značaju i intenzivno se radi na vraćaju značaja i ugleda civilne zaštite. 

Sremska Mitrovica ima 66 lica koja su poverenici civilne zaštite i jedinice civilne zaštite opšte namene u kojoj su 334 lica.

Tatjana Jovančević, sekretar Crvenog Krsta rekla je da Crveni Krst i civilna zaštita ostvaruju saradnju i kroz obuke pripadnika iz civilne zaštite a da će danas deliti flajere i održati kratko predavanje.

Možda Vam se svidi i