Srđan iz Suseka: Od šale do ozbiljne priče “Momak za ženidbu – pitati u dvorištu” VIDEO

Od strane Ozon
0 komentar

U malom fruškogorskom selu Susek, u Opštini Beočin, jedan neženja je rešio da na kreativan način privuče pažnju svima, posebno neudatim ženama i djevojkama.

Budući mladoženja je na fasadi svoje kuće okačio natpis „Momak za ženidbu – pitati u dvorištu“ u pokušaju da privuče zainteresovane devojke.

Iako svoju otvorenu ponudu, prvi put, nije postavio sam, ideja se učinila kao dobra. „Prijatelj je prodavao ribu i tu je stojala tabla – Prodajem svežu ribu. Kada se sva riba prodala, napravili su mi šalu i postavili tablu, na kojoj piše isto kao i danas ali je ona bila naslonjena na kuću. Tako je to krenulo sa tablom, a evo sada i ovom novom ja tražim ženu“, priča uz osmeh naočit i vredan čovek Srđan Kovačić.

Da je Srđan iz šale obukao majcu na kojoj piše  „Ja sam momak za ženidbu“ i prošetao nekim gradom, to nikom ne bi upalo u oči, ali tabla na kući koja zove buduće mlade da same učetaju u dvorište, postala je hit na svim društvenim mrežama.

Nije tajna da u ovom selu, koje graniči Srem i Južnu Bačku, živi veliki broj neženja. Susek je selo koje se nalazi u zapadnom delu opštine Beočin i broji oko 800 stanovnika. Spada u najstarija sela Fruške gore i pominje se još u I veku pod imenom Cornacum. Susek je nekada imao preko 1100 stanovnika i više je bilo prilika da se mladi sretnu. Sada je mladih manje a i više se radi, kažu meštani.

Srđan Kovačić, ima 43 godine, u Susek se doselio iz Čalme, sa porodicom, i u Suseku krenuo u Osnovnu školu. On se još nije oženio, a voleo bi, kaže, vreme mu je. Ne želi da govori o tome da li se neka devojka javila, kao pravi kavaljer, ali pominje jednu devojku iz sela, zbog koje je i neko vreme nedeljom u crkvu išao. „Poziva je bilo dosta, ali novinara, a ne devojaka da se udaju za njega i sa njim dočekaju starost, kaže Srđan uz osmeh.

 Iako je sve krenulo kao šala, od namere da se oženi, pa i ovako, ipak i dalje ne odustaje, za razliku od drugih neženja on ne smatra da današnje devojke beže od sela kao „đavo od krsta“.

Naše selo je lepo, ne bi ga menjao za grad, sve što treba postoji u selu. „Imam zemlju koju radim, firmu koja odlično radi, bavimo se održavanjem zelenih povrđina i taj posao dobro ide. Kuća je mala ali ima sve đto je potrebno za malu porodicu. Devojci koja se uda u selo ništa ne može da fali. Ona koja se uda za mene ako želi može da se zaposli, ali i ne mora, sve se dogovara – kaže ovaj mladožanja. Ima internet, svoj Facebook profil, ali kaže da ga to ne interesuje i da se ne dopisuje sa devojkama. „Oglas je tu, kapija je širom otvorena, mi svo svi u selu dobri domaćini, koja želi sama će doći, pa za početak, da se upoznamoi ispričamo, dalje, ako bude, biće“.

I dok je kuća puna rodbine i komšija koji se veselo druže, Srđan čeka ozbiljnu devojku, koja je spremna sa njim da stvori porodicu.

Pratite nas na našoj FacebookInstagram stranici i Twitter nalogu.

Možda Vam se svidi i