Spojen most preko Save na auto-putu Ruma – Šabac

Od strane Ozon
0 komentar

Spojen je most preko Save kod Šapca dužine 1,3 kilometra, koji je deo auto-puta Ruma – Šabac i brze saobraćajnice Šabac – Loznica.

Auto-put Ruma – Šabac dužine 21 kilometar trebalo bi da bude završen polovinom sledeće godine i imaće šest traka, a glavni izvođač radova je azerbejdžanska firma Azvirt.

Predsednik Aleksandar Vučić, koji je prisustvovao danas spajanju mosta, rekao je da je plan da auto-put Ruma – Šabac bude završen najkasnije za godinu i tri do četiri meseca.“To je velika stvar za Beograd, Novi Sad, Mačvu i Podrinje i imaće veliki uticaj na privredu. Srbija nije ista zemlja„, rekao je Vučić i dodao da je taj projekat finansiran iz republičkog budžeta. Dodao je da ostaje da se izgradi Fruškogorski koridor. Dužina mosta je 1,33 km, a fundiran je na 371 šipu, sa ukupno 45 naglavnih greda i 47 stubova. Radovi na izgradnji auto-puta Ruma – Šabac počeli su krajem 2019. godine. Deonica Ruma – Šabac preko novog mosta na Savi, takođe, rasteretiće saobraćajno sela Klenak, Platičevo, Hrtkovci i Jarak, a ispred Hrtkovaca biće izgrađen nadvožnjak s petljom. Saobraćajnica Ruma – Šabac – Loznica povezaće oko 600.000 ljudi u Mačvanskom i Sremskom okrugu, a biće i najkraća veza između Beograda i Novog Sada sa Republikom Srpskom i BiH preko graničnog prelaza Badovinci (Pavlovića ćuprija) i dalje prema Bijeljini ili prelaza Trbužnica kod Loznice.

Izvor: 021.rs

Možda Vam se svidi i