Sledeće nedelje detaljno ispiranje vodovodne mreže

Od strane Ozon
0 komentar

U toku su pripreme za ispiranje cevovoda kojim se do potrošača u javnom sistemu vodosnabdevanja, doprema voda za piće. 

Reč je o redovnim planiranim aktivnostima koje se preduzimaju sa ciljem da se obezbedi odgovarajući kvalitet vode za piće kako bi ona i dalje bila potpuno bezbedna za upotrebu. Za mitrovački „Vodovod“ to je jedan od najvažnijih zadataka do kraja ove kalendarske godine. Izvođenje radova planira se za sredu, 23.novembar 2022.

________________________________________________________________________

Preventivne mere kojima se voda za piće štiti od eventualnih nečistoća i zamućenja, deo su redovnih aktivnosti tokom godine, pre svega u sklopu sekcijskog ispiranja cevovoda na krajevima mreže. 

Ovoga puta, u jednom danu taj posao će obuhvatiti celokupnu mrežu koja je duga blizu 400 km. Poznato je da je naša distributivna mreža veoma stara i da to u pogledu održavanja predstavlja veliki problem. Ispiranje mreže je zbog toga veoma važno, kako bi se voda oslobodila primesa nečistoća ( hidroksida gvožđa i mangana ), a koji se vremenom talože na dnu cevi. Usled promene pritiska u cevovodu, te nečistoće mogu da prouzrokuju zamućenjevode, naročito u situacijama zbog kojih je neophodno zatvaranje linije vodosnabdevanja.

Planirani radovi na ispiranju cevovoda doprineće održavanjuzdravstvene ispravnosti vode, u skladu sa važećim Pravilnikom o higijenskoj ispravnosti vode za piće, a koja je na području grada Sremska Mitrovica, i dalje jedna od najboljih u našoj zemlji.

Ovom prilikom skrećemo pažnju korisnicima vodosnabdevanja da će ispiranje vodovodne mreže biti u sredu 23. novembra 2022. u vremenu od 8 do 14 sati. U tom periodu svi potrošači, priključeni na javni sistem vodosnabdevanja – u Sremskoj Mitrovici i 17 naseljenih mesta ostaće bez vode.

Neophodno je da potrošači prethodno pripreme zalihe vode za piće i osnovne potrebe.

Nakon završetka radova i ponovnog uspostavljanja vodosnabdevanja može da dođe do zamućenja vode,pa je potrebno ispustiti vodu iz slavine, do pojave čiste vode.

Možda Vam se svidi i