Skupština: Na dnevnom redu i predlog broja zaposlenih u lokalnoj samoupravi

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA/Ozon Media. Odbornici Skupštine grada Sremska Mitrovica, na sednici koja će biti održana 23. decembra glasaće se i o sadržini Kadrovskog plana za broj zaposlenih u organu grada Sremska Mitrovica.

Kadrovski plan za organe Grada Sremska Mitrovica sadrži prikaz broja zaposlenih na neodređeno vreme, zaposlenih na određeno vreme zbog povećanog obima posla i broj pripravnika u organima Grada Sremska Mitrovica prema zvanjima na dan 01.12.2022. godine, kao i planirani broj zaposlenih u 2023. godini. Plan sadrži i prikaz broja zaposlenih u Kabinetu Gradonačelnika.

Članovi Gradskog veća utvrdili su i Predlog Kadrovskog plana zaposlenih u organima Grada, stručnim službama i posebnim organizacijama grada Sremska Mitrovica za 2023. godinu i uputili Skupštini grada na razmatranje i odlučivanje. Za izvršavanje poslova u nadležnosti lokalne samouprave u 2022. godini ukupno je 224 zaposlenih na određeno vreme i na neodređeno vreme.

Zaposleni u organima Grada Sremska Mitrovica u 2022. godini; Službenici i nameštenici na neodređeno vreme:
Položaj u prvoj grupi 7 zaposlenih, položaj u drugoj grupi 5 zaposlenih, samostalni savetnik 33, savetnik 58, mlađi savetnik 10, saradnik 4, mlađi saradnik 11, viši referent 31, referent 4, mlađi referent 2, četvrta vrsta radnih mesta 10 i peta vrsta radnih mesta 4 zaposlena.

Službenici i nameštenici na određeno vreme (povećan obim posla): Savetnik 8, mlađi savetnik 14, saradnik 3, viši referent 2, referent 2, mlađi referent 6, četvrta vrsta radnih mesta 1 i peta vrsta radnih mesta 1.

U kabinetu gradonačelnika u 2022. godini – dok traje mandat, zaposlen je jedan savetnik, jedan mlađi savetnik, dva referenta, jedan mlađi referent i na četvrtoj vrsti radnih mesta nalazi se tri zaposlena.

Kadrovskim planom za 2023. godinu, koji će se naći na Skupštini grada Sremska Mitrovica, planirani broj zaposlenih u organima Grada Sremska Mitrovica za 2023. godinu povećan je za položaj u prvoj grupi za jednog zaposlenog, samostalnih savetnika potrebno je šest više, savetnika 11, mlađih savetnika 10, dva saradnika, mlađih saradnika jedan, dva viša referenta, jedan referent i mlađih referenta tri. Za službenike na neodređeno vreme planirano u 2023. godini je više na mestima: savetni – za dva radna mesta, mlađi savetnik za pet, za mesto saradnika potreban je jedan radnik manje i za višeg referenta jedan zaposleni više.

U kabinetu gradonačelnika u 2023. godini – dok traje mandat, po Kadrovskom planu broj zaposlenih se neće menjati.


Možda Vam se svidi i