Skupština izglasala Izbornu komisiju Grada Sremska Mitrovica i imenovala člana Upravnog odbora pozorišta „Dobrica Milutinović“

Od strane Ozon
0 komentar

U cilju usklađivanja sa Zakonom o lokalnim izborima, održana je hitna 20 sednica Skupštine Grada Sremska Mitrovica.  Sednicom je predsedavao predsednik Ilija Nedić. U Gradsku izbornu komisiju Sremska Mitrovica u stalnom sastavu za predsednika imenovan je Vladimir Sanader, diplomirani pravnik, a funkciju zamenika predsednika, vršiće Danica Nedić, diplomirana pravnica. Za sekretara imenovan je Miloš Mišković, dok će zamenik sekretara biti Nataša Labaš, takođe pravnik.

Danas je održano hitno zasedanje Skupštine Grada Sremska Mitrovica na kojoj je doneta odluka o razrešenju i imenovanju članova i zamenika članova izborne komisije Grada Sremska Mitrovica.

“Razlog za sazivanje današnje sednice Skupštine Grada Sremska Mitrovica je stupanje na snagu Zakona o lokalnim izborima koji je propisao rok od 7 dana, Skupštine gradova i opština su u obavezi da obrazuju lokalne izborne komisije. Kako je sedam dana bio rok da naša Skupština uradi, mi smo po hitnoj proceduri sazvali sednicu i obrazovali novu Gradsku izbornu komisiju. Ono što je novina po izboru narodnih poslanika i Zakona o predsedničkim izborima su nove nadležnosti koje ima gradska izborna komisija i koje je jedan od organa za sprovođenje pored izbora lokalnih, biće nadležna i za sprovođenje izbora za narodne poslanike i predsedničkih izbora. Ovim zakonima su data široka ovlašćenja Gradskoj izbornoj komisiji tako da se nadam da će ova komisija raditi konstruktivno, članovi su predstavnici odborničkih grupa koje egzistiraju u našoj skupštini i zastupljeni su srazmerno snazi odborničkih grupa u Skupštini grada Sremska Mitrovica.” rekao je sekretar Skupštine grada Sremska Mitrovica, Miloš Mišković.

Odbornici Skupštine grada Sremska Mitrovica usvojili su danas rešenje o razrešenju i imenovanju članova i zamenika članova Gradske izborne komisije.

Zakonom o lokalnim izborima propisano je da skupština obrazuje izbornu komisiju u skladu sa ovim zakonom u roku od sedam dana od njegovog stupanja na snagu. Zakon o lokalnim izborima je stupio na snagu 8. februara 2022. godine, odnosno narednog dana od dana kada je objavljen u „Službenom glasniku Republike Srbije“. Propisano je da organ za sprovođenje lokalnih izbora čine predsednik i drugi članovi organa za sprovođenje lokalnih izbora i njihovi zamenici.

S obzirom na to da u Gradu Sremska Mitrovica na dan stupanja na snagu Zakona ima 68.911 birača upisanih u Jedinstveni birački spisak, Izbornu komisiju grada Sremska Mitrovica, u skladu Zakonom, čine predsednik, osam članova, zamenik predsednika i osam zamenika članova.

U Izbornu komisiju Grada Sremska Mitrovica u stalnom sastavu imenovani su:

Predsednik:
Vladimir Sanader, dipl.pravnik iz Sremske Mitrovice
Zamenik predsednika:
Danica Nedić, dipl.pravnik iz Čalme
Član:
Vera Nikolić, dipl.pravnik iz Mačvanske Mitrovice
Zamenik člana:
Zoran Berežni, dipl.pravnik iz Sremske Mitrovice
Član:
Jelena Đonlić, dipl.pravnik iz Sremske Mitrovice
Zamenik člana:
Maja Kovačević, dipl.pravnik iz Sremske Mitrovice
Član:
Vladimir Radosavljević, dipl.pravnik iz Sremske Mitrovice
Zamenik člana:
Miloš Kovač, dipl.pravnik iz Mačvanske Mitrovice
Član:
Aleksandra Popović, dipl.pravnik iz Sremske Mitrovice
Zamenik člana:
Stefan Tešanović, dipl.pravnik iz Sremske Mitrovice
Član:
Adrijana Miščević, dipl.pravnik iz Sremske Mitrovice
Zamenik člana:
Vesna Drinić, medicinska sestra iz Laćarka
Milan Nedeljković, dipl.pravnik iz Sremske Mitrovice
Zamenik člana:
Novak Samardžić, dipl.ekonomista iz Sremske Mitrovice
Član:
Rajko Sekulić, dipl.ekonomista iz Sremske Mitrovice
Zamenik člana:
Miloš Brocić, dipl.pravnik iz Sremske Mitrovice
Član:
Snežana Babij, svršeni gimnazijalac iz Sremske Mitrovice
Zamenik člana:
Đorđe Gršić, dipl.pravnik iz Sremske Mitrovice
Sekretar:
Miloš Mišković, dipl.pravnik iz Sremske Mitrovice
Zamenik sekretara:
Nataša Labaš, dipl.pravnik iz Sremske Mitrovice

Učesnici u radu izborne komisije bez prava odlučivanja su sekretar izborne komisije i zamenik sekretara izborne komisije, koje imenuje skupština na predlog predsednika skupštine, pri čemu za sekretara i zamenika sekretara mogu da budu imenovani sekretar skupštine, zamenik sekretara skupštine, načelnik opštinske, odnosno gradske uprave, zamenik načelnika opštinske, odnosno gradske uprave ili lice iz reda zaposlenih u opštinskoj, odnosno gradskoj upravi koje ima visoko obrazovanje u oblasti pravnih nauka.

U skladu sa navedenim, Odbornička grupa ALEKSANDAR VUČIĆ-ZA NAŠU DECU, je u Izbornu komisiju Grada Sremska Mitrovica predložila Vladimira Sanadera, Danicu Nedić, Veru Nikolić, Berežni Zorana, Jelenu Đonlić, Maju Kovačević, Vladimira Radosavljevića, Miloša Kovača; Odbornička grupa „Grad za sve nas“ je u Izbornu komisiju Grada Sremska Mitrovica predložila Aleksandru Popović, Stefana Tešanovića, Adrijanu Miščević, Vesnu Drinić, Milana Nedeljkovića i Novaka Samardžića, Odbornička grupa IVICA DAČIĆ-„Socijalistička partija Srbije(SPS)“ je u Izbornu komisiju Grada Sremska Mitrovica predložila Snežanu Babij, Rajka Sekulića, Miloša Brocića i Đorđa Gršića.

Predsednik Skupštine Grada je za sekretara Izborne komisije Grada Sremska Mitrovica predložio Miloša Miškovića, dipl.pravnika iz Sremske Mitrovice, sekretara Skupštine grada Sremska Mitrovica, a za zamenika sekretara Natašu Labaš, dipl.pravnika iz Sremske Mitrovice, zaposlenu u Gradskoj upravi za urbanizam, prostorno planiranje i igradnju objekata.

Izbor članova Gradske izborne komisije nije bila jedina tačka današnje sednice Skupštine grada.

Odbornici Skupštine grada Sremska Mitrovica, danas su razrešili Zorana Stankovića iz Mačvanske Mitrovice, sa mesta člana Upravnog odbora pozorišta „Dobrica Milutinović“, na njegovo mesto je postavljen Nemanja Gajić iz Mačvanske Mitrovice.

Možda Vam se svidi i

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Get started with your account

to save your favourite homes and more

Sign up with email

Get started with your account

to save your favourite homes and more

By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
Powered by Estatik