„Škole Vojvodine“ – Na jednom mestu sve što vas interesuje o svakoj školskoj ustanovi

Od strane Ozon
0 komentar

Pokrajinska vlada lansirala je portal „Škole Vojvodine“, posvećen svim obrazovno-vaspitnim, predškolskim ustanovama, kao i o domovima učenika s teritorije Vojvodine.

Foto Screenshot

Svi zainteresovani mogu da pristupe osnovnim podacima o svakoj školskoj ustanovi, a to su godina osnivanja, osnivač, vrsta ustanove, jezik obrazovno-vaspitnog rada, ime direktora i datum stupanja na dužnost.

Navedeni su i kontakt-podaci svake ustanove – broj telefona, imejl i veb-adresa, navode u Pokrajinskoj vladi i resornom sekretarijatu.

Na sajtu postoji opcija da se suzi izbor pretrage, te se može posebno odabrati tip ustanove, kao i to da li se ona svrstava u kategoriju javnih ili privatnih ustanova.

Dostupna je i galerija fotografija. 

„Cilj Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice prilikom pokretanja portala Škole Vojvodine bio je da se objedine sve informacije o vrtićima, školama i domovima učenika, te da se na taj način pomogne deci i njihovim roditeljima pri odabiru odgovarajuće obrazovno-vaspitne ustanove“, navode u Pokrajini. 

Sajt je dostupan OVDE

Na teritoriji Vojvodine postoji 151 predškolska ustanova, 391 osnovna škola, 155 srednjih škola i 18 domova učenika.

Možda Vam se svidi i