SJAJNA deca iz Laćarka na Zmajevim dečijim igrama

Od strane Ozon
0 komentar

18 dečaka i devojčica iz Laćarka, u organizaciji Udruženja Roma “ Naša deca“ učestvovalo je na 65. festivalu “ Zmajeve dečije igre“.

Udružeje je okupilo decu, 18 dečaka i devojčica pokazalo je šta zna i oduševili su publiku, rekao je Hopić, predsednik Udruženja Roma.

Pesmom, recitacijama i igrom osvojili simpatije prisutnih mališana, nastavnika i roditeljа koji su u velikom broju prisustvovali jednom od najvećih festivala za decu u Srbiji.

Pripremali smo se tri meseca i ostvarili smo želju da se predstavimo na festivalu “ Zmajeve dečije igre“. Značajnu podršku pružili su nam iz Mesne zajednice, gde smo besplatno vežbali za nas, ovaj veliki dan. Nije bilo lako organizovati sve. Iznajmili smo minibus, koštao nas je dodatnih 20.000, 10 do 15 hiljada smo potrošili na pića, sladolede, bili smo i u Piceriji, proveli smo predivan dan, pokazali šta znamo a dečiji osmeh je najveća nagrada, kaže Hopić.

Na 65. festivalu “ Zmajeve dečije igre“ učestvovalo je 18 dece iz Laćarka: Leo je svirao violinu, Ina je svirala violončelo, deca su igrala Nikolino kolo i učestvovali su kao recitatori. Deca su oduševljena kao i publika, mnogi su plakali. Laćaračka deca su odlično predstavila Sremsku Mitrovicu i udruženje Roma.

Zmajeve dečije igre se već nekoliko decenija organizuju u čast našem velikom pesniku Jovanu Jovanoviću Zmaju.

Možda Vam se svidi i

Ostavi komentar