Rezervisano mesecima unapred. Za venčanja ni vikendi više nisu dovoljni, svadbe i radnim danima

Od strane Ozon
0 komentar

Posle dve godine, sa padom broja zaraženih koronavirusom, život se vraća u uobičajene tokove. Zbog velikog broja otkazanih svadbi, sada se venčanja održavaju i tokom radne nedelje. Zbog povećane tražnje više su i cene u restoranima.

„Što se tiče interesovanja, naravno da su veća. Posle Korone, veliki broj mladih koji su pomerili venčanja već imaju zakazano, a tu su i novi. To je dobro, neka se samo mladi venčavaju“, kaže rukovodilac restorana u Sremskoj Mitrovici.

Cene u svečanim salama u Sremskoj Mitrovici uglavnom su iste, oko 20 evra po osobi. „Cena je nešto malo veća nego prošle godine. Naplaćivali smo 17 evra, sada je cena 19 evra po osobi. Ne možemo mnogo podići cene jer je platna sbosobnost građana mala, i nama su sve cene za nabavku poskupele, ali takva je situacija…“, kažu u jednoj sali za venčanja.

Više nije pravilo da se venčanja organizuju vikendom, pa se sve češće, poslednjih nekoliko meseci, dešava da svadbene proslave budu i radnim danima. Rezerviše se nekoliko meseci unapred.

Vlasnici sala kažu da je gotovo sve rasprodato. Tek poneki datum u maju i junu je još slobodan.

Situacija se ne razlikuje mnogo ni u drugim restoranima sa svečanim salama i van Opštine Sremska Mitrovica.

Korona je uvela „novu modu“, pa se mladenci često odluče za venčanje u nekom od restorana na Fruškoj gori, ili u vikendicama koje su u prethodnim „virusnim“ godinama preuređene za namene proslava. Vikendice sa bazenom ili pogledom na obronke ove planine, sve češće su izbor mladenaca.

Cena u restoranima u Sremskoj Mitrovici se kreću od je od 20 evra pa naviše po osobi, iako se i za manje svadbe, do 70 gostiju, mogu nači mesta u gradu sa cenom po osobi za oko 2.000 dinara, što je ipak nešto više nego prethodnih meseci. Kažu da je to zbog generalnog rasta cena.

Restorani na Fruškoj gori traže oko 30 evra po osobi.

Vikendi su uglavnom zauzeti za venčanja sve do kraja oktobra, dok su radni dani rezervisani za proslave 18. rođendana i krštenja.

Možda Vam se svidi i