Raspisan konkurs za subvencionisanje kupovine seoskih kuća u Vojvodini

Od strane Ozon
0 komentar

Zavod za ravnopravnost polova raspisao je konkurs namenjen bračnim i vanbračnim parovima sa teritorije Vojvodine za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom.

Kriterijumi za dodelu sredstava su da jedan od učesnika nije stariji od 40 godina, da je jedan od partnera zaposlen, zatim obrazovanje, da nisu vlasnici/suvlasnici bilo kakve nepokretnosti, da nisu u krvnom srodstvu sa prodavcem nekretnine, kao i da imaju prijavljeno prebivalište na teritoriji Vojvodine.

Konkurs za kuće Zavod realizuje od 2015. godine i do sada se 312 porodica nastanilo u selima širom Vojvodine, dok je 312 žena postalo suvlasnica nekretnine. Iz budžeta AP Vojvodine je za realizaciju ovog podsticajnog programa izdvojeno 305 miliona dinara.

Kuće su dodeljene u 40 opština Vojvodine, a najveći broj nekretnina kupljen je u selima sa teritorija opština Bačka Palanka, Vrbas, Subotica, Šid, Sombor i Bečej.

Konkur čiji je cilj unaprediti ekonomski položaj žena koje bi postale vlasnice nepokretnosti, podstaknuti razvoj ruralnih sredina i poboljšati demografsku struktru kroz dolazak dece i povećanja nataliteta, otvoren je do 21. aprila 2022. godine.

Odluka o raspisivanju konkursa za kuće
Pravilnik o uslovima za dodelu sredstava (word doc)
Konkurs za kuće (word doc)
Obrazac prijave za kuće
Obaveštenje o obradi podataka

Možda Vam se svidi i

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Get started with your account

to save your favourite homes and more

Sign up with email

Get started with your account

to save your favourite homes and more

By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
Powered by Estatik