Prvo reciklažno dvorište u Srbiji od danas u Sremskoj Mitrovici

Od strane Ozon
0 komentar

U Sremskoj Mitrovici otvoreno je prvo reciklažno dvorište u Srbiji. Otvaranju je prisustvovala gradonačelnica Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović, predstavnici JKP “Komunalije” kao i šef jedinice za zaštitu životne sredine “Naled” Slobodan Krstović.

Radno vreme reciklažnog dvorišta radnim danima je od 08:00 do 20:00 časova a vikendom od 09:00 do 19:00 časova.

Adresa reciklažnog dvorišta je Bulevar Konstantina Velikog BB preko puta mašinske baze gde je nekada bio depoo Parking servisa.

Krstović je rekao da je prepoznata sjajna ideja JKP “Komunalije” iz Sremske Mitrovice i podržana je izgradnja prvog reciklažnog dvorišta u Srbiji.

“Značaj je veliki kako edukativno tako i kroz mogućnost građanima da svoj otpad koji ima vrednost, koji ne treba da završi na komunalnoj deponiji upravo nađe svoje mesto u reciklažnom dvorištu. Biće manji pritisak na deponijama, koristićemo materijal ponovo i dati primer ostalim lokalnim samoupravama da slede Sremsku Mitrovicu i nešto ovako naprave u svojim sredinama.” rekao je Krstović.

Tamara Milković ispred JKP “Komunalije” rekla je da je naš grad dočekao ovaj dan, dan kada je Sremska Mitrovica bliža cilju da bude grad sa nula otpada.

“Naši sugrađani će potpuno besplatno odložiti svoj habasti otpad koji je završavao na divljim deponijama, stambenim naseljima, pored kontejnera ili su sugrađani morali da plate visoku cenu kako bi otpad bio odnešen na Regionalnu deponiju. Sada, potpuno besplatno otpad mogu da donesu i razvrstaju i u dogovoru sa sekundarnim sakupljačima taj otpad ide dalje u reciklažu.” rekla je Milković.

Otvaranje reciklažnog dvorišta svojom pesmom ulepšali su i horisti muzičke škole “Petar Krančević”, predškolska ustanova “Pčelica” kao i “Zanimalci”.

Možda Vam se svidi i