Prvi festival dečije umetnosti u Sremskoj Mitrovici

Od strane Ozon
0 komentar

Prvi festival dečije umetnosti pod nazivom „Sirmijum – grad dece“ održan je u Visokoj školi strukovnih studija za vaspitače i poslovne informatičare „Sirmijum“.

„Sirmijum – grad dece“ – dečiji festival i svojevrsna smotra dečijih ansambala našeg grada, održan je u prepunoj sali Visoke škole strukovnih studija za vaspitače i poslovne informatičare „Sirmijum“.
U organizaciji Sportskog saveza Grada Sremska Mitrovica i gradskih ustanova kulture, a pod pokroviteljstvom Gradske uprave za kulturu i sport.

Nastupili su Studio modernog baleta i plesa Olena, mali gitaristi kreativnog studija Vivak, etno grupa Srpski dom i dva ansambla Centra za kulturu Sirmiumart – tamburaški orkestar Srem i dečiji hor Art kids choir.
Sinergija dečijeg talenta i vrednog rada donela je jedno lepo veče u našem gradu i rađanje jednog novog festivala posvećenog isključivo deci.

Jovana Batanjac, član Etno grupe Srpski dom rekla je da nastupi mnogo znače, da će učestvovati sa drugarima pred svojom publikom.

Sandra Štetina, koordinator festivala rekla je da je cilj ovog festivala bio okupiti sve ljude koji rade sa decom u ovom gradu.

Štetina se zahvalila gradu i sportskom savezu.

Možda Vam se svidi i