Prvaci započeli svoje školovanje!

Od strane Ozon
1 komentar

Svim đacima prvacima Grad Sremska Mitrovica poklonio je školski pribor povodom početka njihovog školovanja. Za učenike osnovnih i srednjih škola počela je nova školska godina, nastava se odvija, kao pre pandemije, neposredno.

Uz himnu Srbije „Bože pravde” danas je u svim mitrovačkim školama počela nova školska godina. Prvom času u jednom odeljenju prvog razreda Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj”  prisustvovala je Snežana Konjević zamenik načelnika za obrazovanje koja je đacima poželela uspeh.

„Ove godine imamo najlepšu vest, a to je, da sem što nam polazi nova generacija đaka prvaka, imamo ih više za čak 50, tako da smo negde zadovoljni i mi, i sve škole. Kao i do sada i ove godine smo kupili školski pribor svim učenicima prvacima, svako dete ima na klupi svoje ime, za devojčice i za dečake su drugačiji pokloni. Oni se tome zaista raduju i sa takvim entuzijazmom i radostima ulaze u školu da su i nama podigli raspoloženje.” rekla je Konjević.

Prvi septembar je značajan dan u našem Kalendaru rada zato što dolaze nove generacije prvaka. Pre svega bih hteo da čestitam svim đacima prvacima i njihovim roditeljima polazak u školu, nadam se da će nas ove godine epidemiološka situacija poslužiti da će đaci prvaci, a i svi ostali moći da idu u školu u ritmu i kako treba da možemo da ispunimo Plan i program rada. Ove godine „Zmajeva” škola je upisala 114 đaka u centralnoj školi, 13 u Jarku i 15 u Šašincima, ukupno 142 učenika. Radujemo se kao i oni, prvim danima njihovog školskog života,” rekao je Miroslav Pevac, direktor OŠ „Jovan Jovanović Zmaj”.

Sremska Mitrovica ima 680 djaka prvaka.

Možda Vam se svidi i

1 komentar

Mile 01.09.2022. - 10:10 pm

Ali prvo slike opštine pa onda škole i dece.

Komentari su zatvoreni.