Primena dronova u održavanju fudbalskih terena na stadionu FK „Radnički“

Od strane Ozon
0 komentar

Danas je na „Agropapuk Areni“, stadionu Mitrovačkog kluba „Radnički“ kompanija „Agrodron“ održala prezentaciju primene dronova u održavanju fudbalskih terena.

Sportski direktor ovog fudbalskog kluba Dragan Despotović rekao je ovo jedan od boljih terena, da je do sada sve rađeno mehanički, bacano je đubre traktorčićem, prskano je prskalicama.

„Ovo danas što smo videli je nešto sasvim novo, sigurno za 95% ne samo Srbije nego i regiona, praktičnije je i lakše, kada uđe u neku fazu biće i pristupačnije. Možemo prskati i posle velikih kiša, u prezentaciji je vrhunski, uz naprednu tehnologiju ovo je nešto što će, ja se nadam koristiti. Mi ćemo biti deo avangarde i pokazati drugim klubovima da može biti lakše i praktičnije.“ rekao je Despotović.

Stevan Savčić ispred Poljoprivredne stručne službe rekao je da su interesovanja veća svakim danom, na pokaznoj vežbi „Dani polja“ bilo je dosta ljudi.

„U realizaciji smo projekta i mi smo našu temu nadogradili i želeli smo da pokažemo da dron može da se koristi i za tretmane fudbalskih terena. Konkretno navodnjavanje terena dovodi do toga je tlo rastresito, traktorom ostaju ripne i dolazi do oštećenja.“ rekao je Savčić.

Možda Vam se svidi i