Priključenje na gas po promotivnim uslovima

Od strane Ozon
0 komentar

Javno preduzeće Sremgas građanima će priključenje na distributivnu gasovodnu mrežu JP Sremgas, pod promotivnim uslovima, za naselje “Matije Hudji” naplaćivati po promotivnim cenama.

“Ova odluka o promotivnoj ceni priključenja u stambenom naselju “Matije Hudji” odnosno neparnoj strani stambenog naselja “Matije Hudji” našla se na današnjoj sednici s obzirom da nam je potrebna saglasnost osnivača za to. Ovom odlukom obuhvaćeni su svi višespratni objekti u neparnom delu stambenog naselja iz razloga što je u ovom momentu izgradjena distributivna gasna mreža za taj deo naselja, rekla je Danica Nedić, direktorica JP “Srem Gas”.

Ona je najavila i nastavak realizacije projekta.

“ Izgradićemo distributivnu mrežu i u parnom delu. U ovom momentu usvajamo odluku o promotivnoj ceni priključenja na neparni deo naselja. “Srem Gas” poštuje metodologiju cene priključenja na disteibutivnu gasnu mrežu i ta metodologija nas usmerava na to da primenimo jednu formulu kojom bi došli do cene priključka. To bi nas dovelo u nezgodnu situaciju jer bi imali različite cene od zgrade do zgrade jer je faktor koji opredeljuje cenu broj budućih potencijalnih korisnika odnosno broj zainteresovanih potrošača. Iz tog razloga dali smo predlog da se usvoji jedna uniformna cena od 50.000 dinara bez PDV uz mogućnost plaćanja na 6 ili 12 mesečnih rata, ova cena bi važila za sve stambene jedinice, ta cena je svakako povoljnija u odnosu na cenu koju bi primenjivali kada bi vršili obračun i metodologiju. Na taj način omogućićemo velikom broju potrošača da se priključi. Cilj nam je da ugasimo što veći broj ložišta i da u ovom naselju ne osetimo taj dim u grejnoj sezoni.”

Možda Vam se svidi i